• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2023

17:29

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Svetsko prvenstvo u TOKU, a HRVATI OPTUŽENI za NAMEŠTANJE UTAKMICA!

Tanjug/AP

Ostali sportovi

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Svetsko prvenstvo u TOKU, a HRVATI OPTUŽENI za NAMEŠTANJE UTAKMICA!

Podeli vest

Hrvatski arbitri Matija Gubica i Boris Milošević optuženi su za nameštanje utakmica

Svetsko prvenstvo u rukometu je u toku, ali je sjajnu atmosferu oko velikog takmičenja pokvario ogroman skandal! Naime, danski "TV2sport" objavio je informacije da su hrvatske sudije Matija Gubica i Boris Milošević, odnosno Makedonci Gjorgi Načevski i Slave Nikolov učestvovali u nameštanju utakmica. 

Iza svega stoji firma "Sportradar" koja se bavi otkrivanjem potencijalno sumnjivih mečeva. Naime, Gubica i Milošević osumnjičeni su za nameštanje sedam mečeva i to u najjačim evropskim ligama. 

- Izveštaj je pripremljen još 2018. godine. Oni su primetili ukupno 26 sumnjivih mečeva odigranih između septembra 2016. i novembra 2017. godine, među njima su i mečevi reprezentacije. Sumnja se da su sudije u tim mečevima sudile za svoj inderes kako bi zaradili lični profit - piše u tekstu "Sportradar". 

Foto: AP PHOTO

Ipak, naglašeno je da ovaj izveštaj nije dokaz nameštenih mečeva, već da se koristi kao izveštaj po kom će EHF lakše pokrenuti istragu. Navodi se da je evropska rukometna federacija ovaj dopis dobila još 2018. godine, ali da od tada ništa nisu uradili po tom potanju. 

- Retko se dešavalo da kompanija poput 'Sportradara' donese ovako jasan izveštaj kao što je sada. Na ovaj način pokazuje zabrinjavajuću sliku u rukometu, posebno za ove arbitre i određene mečeve. EHF će morati da sprovede temeljnu istragu i da ih odmah suspenduje - rekao je Kris Kron Rasmusen, specijalista za praćenje sumnjivih utakmica. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta
Društvo

"Tomahavk ima ogromnu količinu eksploziva, evakuacija je neophodna" - Niški deminer o uklanjanju neeksplodirane rakete sa gradilišta

Slađan Vučković (52), nekadašnji deminer Vojske Savezne republike Jugoslavije, koji je ostao bez obe ruke u razminiravanju Kopaonika, kazao je za naš portal da je pametno što je naređena evakuacija naselja Stevan Sinđelić jer ukoliko se sa gradilišta zaista uklanja Tomahavk, to ubojno sredstvo sadrži ogromnu količinu eksploziva – čak 454 kilograma.

20.04.2024

11:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija