• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2023

21:10

IGRAMO PROTIV JEDNE OD NAJBOLJIH EKIPA NA SVETU! Đerona spremio Orlove za nastavak kvalifikacija! NORVEŠKA MORA DA PADNE!

Starsportphoto

Ostali sportovi

IGRAMO PROTIV JEDNE OD NAJBOLJIH EKIPA NA SVETU! Đerona spremio Orlove za nastavak kvalifikacija! NORVEŠKA MORA DA PADNE!

Podeli vest

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona izjavio je danas da ekipa želi da u prvom meču protiv Norveške iskoristi prednost koju pruža domaći teren.

Rukometaši Srbije u četvrtak od 18 časova u Novom Sadu dočekuju Norvežane u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- Očekivanja i želje o kojima smo razgovarali sa igračima u toku jučeršnjeg dana jesu da završimo ovu nedelju na prvoj poziciji u grupi. Pred nama je utakmica sa jednom od najboljih ekipa na svetu što su pokazali na prethodnom Svetskom prvenstvu. Tada smo izgubili sa tri gola razlike, ali vodili gotovo 45 minuta i tih poslednjih 15 minuta su velika lekcija za nas na osnovu koje ćemo nadam se ispraviti greške. Fokusirani smo na prvu utakmicu jer je igramo pred našim navijačima i želimo da iskoristimo taj nalet i podršku koju pruža domaći teren - izjavio je selektor Srbije na konferenciji za medije.

Srednji bek selekcije Srbije Lazar Kukić istakao je da ekipa ima veliku želju da pobedi u naredne dve utakmice.

Foto: Starsportphoto

- Imamo veliku želju da pobedimo ova dva meča i da imamo mogućnost da posle EHF nedelje budemo prvi u grupi. Daćemo sve od sebe i sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u Novom Sadu. Tako je bilo kada smo igrali prošli put, ali i podsetio bih pre nekoliko godina protiv Švajcarske - zaključio je Kukić.

Norveška i Srbija posle prva dva kola kvalifikacija u Grupi 2 imaju po dve pobede - protiv Finske i Slovačke.

Revanš meč igra se 12. marta u Bregenu od 16.45 sati.

Plasman na šampionat Evrope, koji se igra u Nemačkoj od 10. do 28. januara 2024. godine, obezbediće po dve selekcije iz svake od osam grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane. Direktan plasman na finalni turnir obezbedili su domaćin Nemačka i tri najbolja tima sa prethodnog šampionata Španija, Švedska i Danska.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija