• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.03.2023

16:13

ODBILI PISOTRIJUSEV ZAHTEV! Paraolimpijski šampion ostaje u zatvoru!

REUTERS/Siphiwe Sibeko

Ostali sportovi

ODBILI PISOTRIJUSEV ZAHTEV! Paraolimpijski šampion ostaje u zatvoru!

Podeli vest

Oskar Pistorijus, paraolimpijski šampion, ostaće u zatvoru da održava kaznu zbog ubistva devojke, Rive Stenkamp.

Pistorijus je tražio da bude pušten na uslovnu slobodu nakon što je odslužio polovinu kazne, ipak njegova molba je odbijena.

Podsetimo, Pistorijus je 2014. godine optužen da je ubio devojku kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, pomislio da je u kući provalnik.

U novembru 2017. godine osuđen je na 13 godina i pet meseci zatvora. Prvobitno je osuđen za ubistvo iz nehata. Tada je dobio petogodišnju kaznu, ali je Apelacioni sud potom preinačio presudu i osudio ga za ubistvo.

Pistorijus je u Stenkamp ispalio četiri hica, a kao otežavajuću okolnost sud je naveo to što paraolimpijac nije ispalio hitac upozorenja.

 

 

Pre nego što je molba za puštanje na uslovnu slobodu odbijena, majka ubijene žene Džun Stenkamp, rekla je da će podneti pismene i usmene izjave na ročištu protiv Pistorijusovog zahteva za puštanje iz zatvora.

Komisija je za uslovni otpust razmatrala i Pistorijusovo ponašanje u zatvoru i da li bi on bio pretnja po društvo u slučaju puštanja na slobodu.

Pistorijus je šestostruki osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama, a u istoriju je ušao kao prvi atletičar kome su amputirane obe noge, a koji je učestvovao na Olimpijskim igrama.

On se  trenutno nalazi u zatvoru sa mininalnim obezbeđenjem, a nedavno se sreo sa ocem žrtve Berijem Stenkampom, u sklopu obaveznog procesa.

Majka ubijene devojke je u više navrata izrazila nezadovoljstvo što Pistorijus, dok izražava kajanje zbog ubistva svoje devojke, nastavlja da tvrdi da ju je ubio greškom, misleći da je pljačkaš.

Pistorijus  tako nije uspeo da dobije uslovnu slobodu u prvom pokušaju, on bi ipak mogao da se obrati sudu tvrdnjom da, pošto je proveo u zatvoru više od polovine kazne, što južnoafrički zakon predvidja da bi trebalo da bude pušten, ali da ostane pod nazorom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija