• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2023

18:30 >> 18:34

FANTASTIČAN ŽREB ZA ORLOVE! Srbija saznala RIVALE na Evropskom prvenstvu!

Starsportphoto©

Ostali sportovi

FANTASTIČAN ŽREB ZA ORLOVE! Srbija saznala RIVALE na Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Rukometaši Srbije saznali su rivale na Evropskom prvenstvu koje će se održati naredne godine u Nemačkoj.

Iz godine u godinu reprezentacija Srbije beleži sve bolje rezultate na najvećim turnirima. Jedan gol delio je četu Tonija Đerone od plasmana među osam najboljih na Svetskom prvenstvu, ali rezultat koji su naši momci ostvarili u Poljskoj daje razloga za optimizam pred Evropsko prvenstvo koje je na programu naredne godine u Nemačkoj. 

Orlovi su danas na žrebu saznali i spisak svojih rivala u grupnoj fazi! Srbija put na Evropskom prvenstvu otvara 12. januara protiv Islanda u Berlinu. Dva dana kasnije rival našoj reprezentaciji biće Mađarska, a za kraj 16. januara Orlovi će igrati protiv Crna Gora!

Žreb koji ide na ruku četi Tonija Đerone budući da izrazitog favorita neće biti u grupi C u koju smo smešteni. Utisak je bio da je Island najmanje opasan rival od već poznatih nosilaca grupa. Ipak, grupa C bi mogla da bude i najinteresantnija budući da će sve četiri reprezentacije imati šansu za plasman u narednu fazu.

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Islanda

Ukoliko Orlovi opravdaju očekivanja i budu među dve najbolje selekcije u grupi, Srbija će se u drugoj fazi ukrstiti sa grupama A i B gde su Nemačka, Francuska, Španija, Hrvatska...

Pre žreba bilo je poznato da će Nemačka biti smeštena u grupu A koja će biti igrana u "Mercedes Benz Areni" u Berlinu. Izuzev prve utakmice u kojoj će Panceri ugostiti Švajcarske u Dizeldorfu. Pored Nemaca i Švajcaraca u grupi A su još Francuske i Severna Makedonija. 

U istoj dvorani će svoje mečeve igrati i grupa D u kojoj je nosilac naš rival iz kvalifikacija Norveška. Pored njih u Berlinu su smešteni još Slovenija, Poljska i Farska Ostrva. 

U Manhajmu su smeštene grupe B i E, a glavni favortii su Hrvatska i Švedska. Kauboji će Evropsko prvenstvo otvoriti 12. januara protiv Španije, a u grupi B su još Austrija i Rumunija. Kada govorimo o grupi E konkurenciju Švedskoj prave Holandija, Bosna i Hercegovina i Gruzija. 

Aktuelni prvak sveta - Danska, smeštena je u grupu F zajedno sa Portugalom, Češkom i Grčkom. 

GRUPE: 

Grupa A: Francuska, Nemačka, Severna Makedonija;

Grupa B: Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija;

Grupa C: Island, Mađarska, SRBIJA, Crna Gora

Grupa D: Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva;

Grupa E: Švedska, Holandija, Bosna i Hercegovina, Gruzija;

Grupa F: Danska, Portugal, Češka, Grčka;

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj počinje 10. januara naredne godine. Aktuelni prvak Starog kontinenta je Švedska koja je 2022. godine u velikom finalu u Budimpešti bila bolja od Španije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija