• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

18:03

IZMEĐU DVE VATRE! Školarci se borili za medalje

printscreen

Ostali sportovi

IZMEĐU DVE VATRE! Školarci se borili za medalje

Podeli vest

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti. Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica. Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale.

Na kraju OŠ "Lazar Savatić" u finalu je slavila protiv OŠ "Sanja Marinković" iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju.

Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole Karađorđe sa Voždovca, pobedom nad OŠ "1300 kaplara" sa Zvezdare.

Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricom delili medalje.

Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS), Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

Programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.

- Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje - istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.

Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta nema stajanja. U planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca "Upoznaj poznate" u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija