• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

12.11.2018

15:01

NOVICA VELIČKOVIĆ ZA INFORMER: Trinkijeri nas je digao iz mrtvih!

Partizan

NOVICA VELIČKOVIĆ ZA INFORMER: Trinkijeri nas je digao iz mrtvih!

Podeli vest

Andrea Trinkijeri je uspeo da nas pokrene s mrtve tačke, kaže kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković za Informer

Italijanski trener ostvario je tri pobede u prve tri utakmice na klupi crno-belih, a pre toga ekipa iz Humske nanizala je šest poraza zaredom!

Partizan je u subotu, u beogradskom "Pioniru", u meču 7. kola ABA lige pobedio jednog od najvećih rivala, zagrebačku Cibonu, rezultatom 86:67. Hrvati su vodili 23:10, a onda su domaći napravili nestvarnu seriju od 25:0, poveli 35:23 i tako preokrenuli meč u svoju korist. Prethodno su crno-beli savladali Trento u Evrokupu i dotad neporaženi Mega Bemaks u regionalnom takmičenju.

Lakše se diše

Veličković naglašava da je za mini-seriju od tri pobede svakako najzaslužniji Trinkijeri.

- Sa dolaskom novog trenera stigla je i nova energija u klub, što je normalno u tim situacijama. Trinkijeri je kvalitetan stručnjak, o tome nema šta posebno da se govori. Više puta je dokazao svoje sposobnosti i znanje. On ima plan kako da dodatno poboljša situaciju i verujem da će uspeti u tome. Očekujem još bolju igru Partizana u nastavku sezone - objašnjava Veličković za Informer.

Korektno

Trinkijeri mi je dao nekoliko sedmica da se vratim u formu ako želim da igram, i to je sasvim u redu
Novica Veličković, kapiten Partizana

Klub iz Humske sada zauzima treću poziciju na tabeli ABA lige, sa četiri trijumfa iz sedam utakmica. Veličković ističe da ekipa može i mora bolje od toga.

- Imali smo šest uzastopnih poraza i ekipa se nalazila u padu. Sada je situacija nešto bolja. Vezali smo tri pobede i sve definitivno ide nabolje. Lakše se diše. Ipak, sad nam dolazi veoma težak period, očekuju nas mečevi sa Zenitom, Budućnošću i Zvezdom. Zato moramo još ozbiljnije da radimo kako bismo sve digli na viši nivo - poručuje Veličković.

Iskusni krilni košarkaš napominje ipak da će biti potrebno još vremena da Partizan dođe do nivoa koji očekuju navijači.

- Javnost voli da gleda Partizan koji stalno pobeđuje, i to je normalno. To je nešto što svi želimo, ali za to je potrebno još dosta rada. Samo je bitno da se ovaj mladi tim ne pritiska. Nije potrebno tovariti nam na leđa breme favorita u ABA ligi. Možemo još da napredujemo, ali potrebno je vreme - kaže Veličković.

Nedovoljno spreman

Sasvim je zanimljivo da kapiten Partizana od Trinkijerijevog dolaska nije odigrao ni minut. Italijan je objasnio da Veličković nije dovoljno spreman i da mu je dao nekoliko sedmica da se vrati u formu.

- Nemam nikakav problem s tim. Nas dvojica smo napravili dogovor. Potrebno je da se vratim u formu kako bih mogao maksimalno da doprinosim u timu, kao što sam to uvek i radio. To je sasvim korektno s njegove strane - zaključuje Veličković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija