• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

14.03.2019

10:00

PARTIZAN NA KORAK OD IZBACIVANJA IZ EVROPE! Klubu iz Humske zbog BESPARICE preti potpuna KATASTROFA!

Partizan

PARTIZAN NA KORAK OD IZBACIVANJA IZ EVROPE! Klubu iz Humske zbog BESPARICE preti potpuna KATASTROFA!

Podeli vest

Partizan je pred izbacivanjem iz Evrope! Posrnuli klub iz Humske do 31. marta mora kako zna i ume da nabavi 2,5 miliona evra, inače će u suprotnom biti izbačen iz evropskih takmičenja u narednoj sezoni, saznaje Informer!

Crno-bele krajem meseca čeka monitoring Evropske fudbalske unije (UEFA). Dotad Partizan mora da pokrije dugove od 2,5 miliona evra koji su stigli na naplatu kako bi dobio licencu za takmičenje u Evropi naredne godine.

Primarni cilj

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić u utorak je priznao da finansijsko stanje nije sjajno i da je ukupan dug kluba oko 22 miliona evra. Pored toga, kadrovsko stanje je zabrinjavajuće, jer su u poslednjih nekoliko dana iz Humske otišli trener Zoran Mirković, njegov pomoćnik Gordan Petrić, sportski direktor Ivica Iliev, član Upravnog odbora Goran Skorobać, doktor Ilija Rosić, pa čak i kuvar Uroš Krompić.

Pitanje života i smrti

Partizan mora da igra Evropu, bez licence za UEFA takmičenja ovom klubu nema života
Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana


Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u izjavi za Informer priznaje da je krajnje neizvesno hoće li crno-beli igrati u evropskim takmičenjima naredne sezone.

- Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo Evropu već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo da dozvolimo sebi da se dve godine uzastopno ne plasiramo u grupu - kaže Vuletić.

Igrači besni na Vučelića

 

Fudbaleri Partizana ljuti su na predsednika kluba Milorada Vučelića što ih je okarakterisao kao glavne krivce za raspad sistema! Vučelić je u utorak rekao da su za krizu u klubu najodgovorniji igrači, što je naišlo na bes u svlačionici Partizana. Nezadovoljstvo je tinjalo još i ranije zbog toga što se nekim igračima duguje ogroman novac, a sada je situacija još gora. Zoranu Tošiću klub je dužan milion evra, a više od pola miliona duguje se Vladimiru Stojkoviću.

Navijači crno-belih su ljuti na upravu i traže ostavke. Na udaru su prvenstveno predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura, koji su navukli gnev "grobara" zbog loših poslovnih poteza, zaostatka od 21 boda za Zvezdom i finansijskih problema. Vuletić kaže da je spreman da podnese ostavku.

- U svoje ime govorim, ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i preuzeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Šanse za dobijanje licence su dobre. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu. Na pitanja koja se tiču sportskog direktora i trenera ne mogu da dam odgovor, pošto ne utičem direktno na pregovore - ističe Vuletić.

KO JE DOVODIO IGRAČE U PARTIZAN? ILIEV, BATA, UPRAVA....Vučelić eksplodirao: Što mene pitate za to?

(VIDEO) NISMO MI KRIVI NEGO IGRAČI! Uprava Partizana skida krivicu sa sebe: O ostavkama nismo razmišljali, dug manji od 22 miliona evra!

Čeka se Ilić

U međuvremenu, čelnici Partizana pregovaraju sa legendarnim kapitenom Sašom Ilićem, kojem su ponudili funkciju sportskog direktora. Ilić je u utorak postavio svoje uslove, a kamen spoticanja je tema o aktuelnom dugu kluba.

Iz kluba stižu informacije da je Ilić blizu da prihvati odluku, dok pojedini izvori tvrde da Saša ne pomišlja da se upušta u posao s ljudima u aktuelnoj upravi. Što se novog trenera tiče, o toj temi raspravljaće se početkom sledeće nedelje. Najozbiljniji kandidat je i dalje Ilija Stolica, mada čelnici kluba nisu jedinstveni u stavu da bi baš on trebalo da nasledi Zorana Mirkovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 5 godina

Sve dok je Vucelic i njemu slicni na celu mozemo ocekivati samo sunovrat, taj je unistio sve cega se dotakao u sopstvenu korist

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija