• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

02.04.2019

07:10

PARTIZAN NA KORAK OD ISTORIJSKE SRAMOTE! Crno-beli pred košmarom ako ne dobiju Čukarički

Partizan

PARTIZAN NA KORAK OD ISTORIJSKE SRAMOTE! Crno-beli pred košmarom ako ne dobiju Čukarički

Podeli vest

Fudbalere Partizana poraz deli od jedne od najvećih sramota u klupskoj istoriji! Crno-beli su vezali četiri poraza u prvenstvu, a ako izgube i od Čukaričkog, izjednačiće negativni rekord od pet uzastopnih neuspeha iz 1951. godine

Partizan je u nedelju izgubio u Kruševcu od Napretka 1:0 (1:0) i to im je bio četvrti uzastopni poraz u Superligi. Takav niz imali su dosad šest puta - u sezonama 1956/57, 1970/71, 1978/79, 1979/80, 1989/90. i 2006/07.

Psihološka kriza

Pre Napretka, crno-beli su poraženi od niškog Radničkog (1:0), Voždovca (1:0) i Spartaka (3:1). Zanimljivo je da je u te četiri utakmice Partizan imao čak tri trenera. Protiv Radničkog na klupi je sedeo Zoran Mirković, u duelima s Voždovcem i Spartakom tim je vodio Žarko Lazetić, a u Kruševcu je Savo Milošević debitovao kao šef stručnog štaba.

Nekadašnji golgeter ekipe iz Humske priznaje da će mu biti teško da izvuče ekipu iz teške situacije u kojoj se nalazi.

- Znao sam da se ekipa nalazi u teškoj, pre svega psihološkoj krizi. Zato sam odlučio da na teren protiv Napretka pošaljem iskusnije igrače koji imaju u nogama više od po 100 superligaških utakmica. Očigledno nešto škripi. Na nesreću, već sutra nas čeka novi meč - kaže Milošević.

Najgori u ligi u poslednjih pet kola

Navijače Partizana posebno je šokirala činjenica da je njihov tim, uz Zemun, najgori u Superligi ukoliko se računaju samo rezultati iz poslednjih pet kola. Partizan je u tih pet utakmica osvojio samo jedan bod, i to protiv Crvene zvezde, nakon čega su usledila četiri vezana poraza. Identičan učinak od jednog remija i četiri poraza ostvario je i tim iz Gornje Varoši.

Crno-beli su trenutno četvrti u prvenstvu s dva boda manje od trećeplasiranog Čukaričkog, s kojim sutra igraju u Humskoj. Vodeća Crvena zvezda beži im čak 27 bodova, a drugoplasirani Radnički 20.
Član generacije koja je 2007. godine vezala četiri poraza Milivoje Ćirković kaže za naš list da mu je teško da gleda svoj klub.

- Te 2007. godine bilo je neprijatno kao i sad. Ali tri godine nakon tog niza neuspeha koji smo imali u prvenstvu Partizan je ušao u Ligu šampiona. Sada su promenjena tri stručna štaba, između toga Žarko Lazetić je bio v. d. trenera. Svaki trener ima neku svoju zamisao i to je previše informacija za igrače. Nadam se da će ova agonija prestati i da ćemo bar osvojiti Kup Srbije - ističe Ćirković.

Derbi u Humskoj?


Partizan bi, u slučaju da ostane na četvrtom mestu u regularnom delu prvenstva, u plej-ofu dočekao Crvenu zvezdu na svom terenu 21. aprila. Ukoliko crno-beli budu treći, crveno-beli će biti domaćini u večitom derbiju 25. aprila.
 

Ciklična pojava

Legendarni igrač Partizana Nikica Klinčarski, koji je pre 40 godina sa crno-belima proživljavao krize poput današnje, nada se da postoji izlaz iz aktuelne situacije.

- Izgleda da su ove krize neka ciklična pojava, pa se javljaju na svakih desetak godina. Ipak, nije normalno da veliki klub ima četiri vezana poraza u prvenstvu. Navijači su besni, a bivši igrači ne znaju šta se događa. Smatram da bi legende trebalo aktivnije da se uključe u rad kluba - zaključuje Klinčarski.


PARTIZANOVA SERIJA OD PET PORAZA
1951.
Spartak - Partizan 2:1
Partizan - Mačva 0:3
Borac Zagreb - Partizan 2:1
Partizan - Sarajevo 1:2
Dinamo Zagreb - Partizan 2:0
PARTIZANOVE SERIJE OD ČETIRI PORAZA ZAREDOM
1957.
Budućnost - Partizan 2:1
Partizan - Dinamo Zagreb 3:4
Vardar - Partizan 3:2
Partizan - Radnički Beograd 1:3
1971.
Partizan - Borac Banjaluka 0:1
Partizan - Crvena zvezda 0:2
Bor - Partizan 2:0
Partizan - Hajduk Split 3:4
1979.
Hajduk - Partizan 2:0
Partizan - Željezničar 0:2
Dinamo Zagreb - Partizan 1:0
Partizan - Radnički Niš 0:1
1980.
Osijek - Partizan 1:0
Borac Banjaluka - Partizan 1:0
Partizan - Velež 0:1
Olimpija - Partizan 2:0
1990.
Partizan - Rad 0:2
Olimpija - Partizan 5:1
Partizan - Crvena zvezda 0:2
Dinamo Zagreb - Partizan 2:1
2007.
Hajduk Kula - Partizan 3:0
Partizan - Crvena zvezda 1:2
Bežanija - Partizan 2:1
Vojvodina - Partizan 2:0
2019.
Partizan - Radnički Niš 0:1
Voždovac - Partizan 1:0
Partizan - Spartak Subotica 1:3
Napredak - Partizan 1:0

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija