• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2021

17:22 >> 19:08

NEVIĐENA DRAMA U HRVATSKOJ! Partizan pao posle produžetka, Dangubić imao šut za dodatnih pet minuta /VIDEO/

Partizan

NEVIĐENA DRAMA U HRVATSKOJ! Partizan pao posle produžetka, Dangubić imao šut za dodatnih pet minuta /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra u Hrvatskoj posle produžetka rezultatom 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11), u utakmici 19. kola ABA lige

Partizan je gotovo tokom celog meča jurio prednost Zadra, stigao ju je pred kraj, ali nije imao snage da dođe do pobede.

Zadar je već u prvom poluvremenu uspostavio kontrolu nad utakmicom i konstantno je bio u vođstvu, dok su crno-beli zahvaljujući sjajnom procentu šuta za tri hvatali priključak. Sredinom treće deonice je Zadar otišao na maksimalnih +12, ali je "parni valjak" do kraja četvrtine prepolovio tu razliku.

U poslednjoj četvrtini su crno-beli uspeli da istope prednost Zadra, prvi put su izjednačili na 75:75, a drugi put su rezultat uspeli da poravnaju sekund pre kraja trojkom Ognjena Jaramaza, pa se ušlo u produžetak.

Ekipa Saše Filipovskog je dobro otvorila dodatnih pet minuta, brzo je povela, ali su se Hrvati odmah vratili u vođstvo. Igralo se "koš za koš" dugo, a onda je Zadar serijom uspeo da se odvoji na 96:90 u trenutku kada je ostalo 53 sekunde do kraja utakmice. Naredni koš je postigao mladi Nikola Radovanović koji je približio Partizan na 'minus tri' osam i po sekundi pre kraja.

Zadrani su posle toga izveli aut, a igrači Partizana nisu uspeli šest sekundi da naprave faul. Konačno su na liniju penala poslali Domagoja Vukovića koji je promašio oba bacanja, a loptu je uhvatio Nemanja Dangubić koji je odmah fauliran. On je 1,2 sekunde pre kraja meča pogodio prvo slobodno bacanje,  potom namerno promašio drugo, uhvatio loptu, šutirao za novi produžetak, ali je dobio blokadu Domagoja Vukovića i Zadar je na kraju slavio posle velike drame.

 

Crno-beli su imali četiri raspoložena igrača, a najefikasniji je bio Rašon tomas sa 24 poena i devet skokova. Ognjen Jaramaz je dodao 19 poena i sedam asistencija, a po 18 su postigli Džošua Perkins i Uroš Trifunović koji je imao i osam uhvaćenih lopti.

Najbolji u pobedničkom taboru bio je Dominik Mavra sa 20 poena, 17 je ubacio Džastin Karter, Antonio Jordano je dodao 12, a po 11 su imali Kodi Džastis, Domagoj Vuković i Činanu Onuaku.

Zadar - Partizan 96:94 (19:17, 22:20, 20:18, 22:28, 13:11)

DVORANA: "Krešimir Ćosić" (Zadar)

SUDIJE: Miloš Koljenšić, Mario Majkić, Milan Nedović

ZADAR: Karter 17, Jordano 12, Džastis 11, Palokaj 4, Brala, Vuković 11, Junaković 2, Buljan, Mavra 20, Onuaku 11, Planinić 2, Kraljević 6. Trener: Veljko Mršić.

PARTIZAN: Zagorac 8, Pejdž, Dangubić 4, Stefanović, Jaramaz 19, Perkins 18, Jovanović, Janković, Radanović 3, Tomas 24, Trifunović 18. Trener: Saša Filipovski.

Tok meča

Produžetak

Nemanja Dangubić je pogodio prvo slobodno bacanje, potom namerno promašio drugo, uhvatio loptu, šutirao za novi produžetak, ali je dobio blokadu Domagoja Vukovića i meč je završen.

 

Vuković je promašio oba bacanja, Dangubić je uhvatio loptu i fauliran je 1,2 sekunde pre kraja.

Igrači Zadra su izveli loptu sa strane, a crno-beli su tek posle šest sekundi napravili faul i poslali Vukovića na liniju penala 2,2 sekunde pre kraja meča.

Partizan nije iskoristio napad posle tajm-auta, a u skoku je fauliran Mavra koji je pogodio oba slobodna bacanja za 96:90, a do kraja je ostalo 53 sekunde. Partizan je potom izgubio loptu, a Zadar je igrao pun napad koji nije iskoristio. Posle toga je osam i po sekundi pre zvuka sirene Nikola Radovanović pogodio trojku za 96:93.

Međutim, već u sledećem napadu je Karter bio precizan za dva, a onda je Trifunović dao trojku za izjednačenje. Ipak, minut i po pre kraja utakmice je Mavra ponovo vratio u vođstvo Hrvate, a na dva poseda ih je odvojio Palokaj 67 sekundi pre kraja susreta - 94:90.

Prve naredne poene postigao je Rašon Tomas dva minuta i 15 sekundi pre kraja meča, pa je "parni valjak" prišao na 88:87.

Ubrzo posle toga je Karter pogodio tri slobodna bacanja, a na drugoj strani je Tomas promašio dva. U nastavku je Džoš Perkins napravio peti faul, a sa linije penala je Džastis doneo domaćem timu prednost od 88:85 tri i po minuta pre kraja utakmice.

Partizan vodi prvi put još od druge četvrtine zahvaljujući poenima Tomasa - 85:83.

Četvrta četvrtina

Nisu Zadrani to iskoristili, igraće se još pet minuta.

 

Ekipa Zadra je odlučil da brani napad, Trifunović je promašio trojku, Perkins uhvatio ofanzivni skok, a Jaramaz pogodio za izjednačenje sekundu pre kraja - 83:83. Domaći tim je zatražio tajm-aut.

 

Palokaj je pogodio zicer za 83:80, do kraja meča je ostalo baš 24 sekunde, a tajm-aut je zatražio Filipovski.

Karter pogađa trojku sa devet metara, ali potom i Jaramaz vraća istom merom. Posle toga je Trifunović pogodio za dva, za 81:80 za domaći tim, a do kraja je ostalo još minut.

Dva i po minuta pre kraja meča je Dominik Mavra pogodio trojku o tablu u poslednjoj sekundi napada za 78:75, a Filipovski je istog trenutka zatražio minut pauze.

Usledilo je potom jedno pogođeno bacanje Tomasa (20 poena ukupno), a potom i peta trojka Perkinsa (18 poena) za izjednačenje "parnog valjka" - 75:75, pa je Veljko Mršić zatražio tajm-aut.

Do sredine poslednje deonice su obe ekipe izašle iz bonusa, a Partizan je sa nova četiri poena Tomasa stigao držao priključak (75:71).

Međutim, usledila su tri poena Trifunovića i četiri Tomasa čime je Partizan prišao na 71:67.

Poslednja četvrtina je počela veoma efikasno, pa je posle minut i po igre rezultat bio 69:60 za hrvatski tim.

Treća četvrtina

Na kraju, uoči poslednjih deset minuta rezultat je bio 61:55.

 

Tada su bolje zaigrali crno-beli, pa su prepolovili prednost Zadra, zbog čega je Veljko Mršić zatražio tajm-aut. Ipak, ni posle toga Hrvati se nisu oporavili, pa je Zagorac doveo "parni valjak" na četiri poena minusa (59:55).

 

Zatim je usledila serija Zadra 7:0, koju je tajm-autom presekao Saša Filipovski. Međutim, i posle minuta odmora je domaća ekipa nastavila da uvećava razliku, pa je došla i do maksimalnih +12 (59:53)

Kako je igrao prvo poluvreme, Partizan je tako nastavio i drugo. Zagorac i Jaramaz su u prva dva minuta po7godili trojke, dok je sa druge strane Zadar pogađao za dva, pa je rezultat bio 45:43 za domaćina.

Druga četvrtina

Partizan u prvom delu šutira sjajno za tri poena (8/16), a čak četiri trojke je pogodioDžošua Perkins.

Seriju Zadrana je prekinuo trojkom posle tajm-auta Ognjen Jaramaz, a na kraju je poluvreme završeno rezultatom 41:37 za domaći tim.

 

Potom se igralo "koš za koš" do rezultata 32:31 za hrvatski tim, a onda je usledila nova serija Zadra kojom se došlo do 39:33.

Ipak, na to je Zadar odgovorio serijom 5:0 koju je pogotkom za dva prekinuo Rašon Tomas, a ubrzo posle toga je novu trojku ubacio Perkins posle čega je domaći tim vodio 28:27.

 

Na startu druge četvrtine su oba tima postigla po dva poena, a potom je usledila i treća trojka Perkinsa, kojom je Partizan poveo sa 22:21.

Prva četvrtina

Seriju domaćeg tima je prekinuo Rade Zagorac trojkom dva i po minuta pre kraja uvodne deonice. Međutim, posle toga su opet Zadrani pobegli na 'plus šest', a onda je dve trojke pogodio i Džošua Perkins. Na kraju, posle prvih deset minuta je rezultat 19:17.

 

Potom je Zadar smanjio na 8:7, a onda je usledila velika serija Hrvata od 6:0, koju je tajm-autom presekao Saša Filipovski.

U prva dva minuta utakmice je Partizan pogodio dve trojke, tačnije Nemanja Dangubić i Uroš Trifunović, a za to vreme je domaći tim ubacio četiri poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

KAKO IGRA OVAJ PARTIZAN JOŠ ĆE IGRATI I PLEJ OF ALI ZA OPSTANAK ŠTO BI SE REKLO PLEJ AUT.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17