• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

05.08.2021

09:05

PARTIZAN GOSTUJE NA OBALI CRNOG MORA! Idemo u Rusiju da pobedimo!

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN GOSTUJE NA OBALI CRNOG MORA! Idemo u Rusiju da pobedimo!

Podeli vest

Trener Partizana Aleksandar Stanojević pred večerašnji meč protiv Sočija u Ligi konferencija poručuje da njegova ekipa ide na trijumf, ali da bi bio zadovoljan i nerešenim ishodom

Pozitivan rezultat za Partizan u Sočiju je sve osim poraza, poručuje trener crno-belih Aleksandar Stanojević! Fudbaleri srpskog vicešampiona večeras (18.00, RTS 1, Arena sport 1) gostuju ekipi Sočija u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno-beli su izvukli ubedljivo najtežeg protivnika na žrebu, pošto je reč o ekipi koja je prošle sezone bila peta u Premijer ligi Rusije. Pred današnji meč na Olimpijskom stadionu "Fišt" uloga favorita pripada domaćinu, ali u taboru beogradskog tima ne pomišljaju na predaju.

Foto: Starsportphoto

 

Furiozan početak

Prema rečima trenera Aleksandra Stanojevića, svi u klubu biće zadovoljni ako se iz Rusije vrate neporaženi.

- Došli smo u Soči po pobedu, a ako to ne uspemo, želimo da ostanemo u situaciji da se na svom stadionu mi pitamo za prolazak dalje. Pozitivno je sve osim poraza i sve što nam daje šansu za prolazak dalje. Naravno, možemo da budemo više zadovoljni ili manje zadovoljni, ali bitno nam je da pred svojim navijačima odlučujemo o našoj sudbini - poručuje Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 



Partizan je furiozno počeo ovu sezonu - u pet mečeva u svim takmičenjima ostvario je pet pobeda uz gol razliku 13:0. Redom su padali Proleter, Vojvodina i Voždovac u domaćem prvenstvu, kao i dva puta Dunajska Streda u Ligi konferencija. Međutim, sada sledi okršaj protiv najtežeg protivnika do sada, što potvrđuje i Stanojević.

- Mi smo definitivno u naletu, ali sada nas čeka novi izazov. I Streda je bila jak protivnik, a tek Soči... Reč je o ekipi koja je iz vrha tabele Premijer lige Rusije, klubu koji ima nov i moderan stadion... Definitivno nam žreb nije bio naklonjen. Oni mogu u svakom momentu da postignu gol, ali i mi smo pokazali zavidan nivo defanzive na početku sezone. Naš stil jeste da napadamo, ali bitno je da budemo čvrsti i pozadi - dodaje Stanojević.

Fedotov: Partizan je barjaktar srpskog fudbala

 

Trener Sočija Vladimir Fedotov biranim rečima govorio je o Partizanu pred večerašnji okršaj. Strateg ruske ekipe upozorava da njegovu ekipu čeka veoma težak dvomeč sa srpskim vicešampionom.
- Partizan je jedan od lidera srpskog fudbala, takoreći barjaktar. Predstoji nam težak izazov. Za vikend smo ostvarili pobedu protiv Ahmata, imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo za meč sa Partizanom. Šteta što neće biti navijača na tribinama, jer bi nam njihova podrška mnogo značila - poručuje trener petoplasirane ekipe ruske Premijer lige iz prošle sezone.


Trener Partizana za večerašnji okršaj ne može da računa na povređene Nemanju Jovića, Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića i nespremnog Sejdubu Sumu, dok su svi ostali fudbaleri u konkurenciji za sastav. Stanojević priznaje da još uvek nije odredio ko će biti u prvih 11.

- Možemo da igramo na različite načine, moraćemo da se prilagodimo Sočiju. Moj stil je da se prilagođavam svakom rivalu, a istovremeno želim da igramo svoju igru i da dominiramo na terenu. Što se tiče sastava, imao sam neke dileme, videćemo do početka utakmice ko će na teren - krije karte Stanojević.

Bogosavac upozorava

Prvi tim Sočija, po proceni "Transfermarkta", vredi 29 miliona evra, milion manje od igračkog kadra Partizana. Najbolji igrač im je Ekvadorac Kristijan Noboa (36), koji već 15 godina s velikim uspehom nosi dresove vodećih ruskih klubova. Prošlog vikenda u prvenstvu Rusije savladali su Ahmat iz Groznog 2:1, a protivnik u tom meču bio im je nekadašnji bek Partizana Miroslav Bogosavac.

- Sa svima u Rusiji mogli smo da igramo i da ih ugrozimo, a jedino Soči nismo uspeli. Noboa je igrač od kog sve polazi, ako njega Partizan zaustavi, pola posla je odradio - kaže Bogosavac za "Mocartsport".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija