• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2021

23:30

/ANKETA/OCENE/ HOĆE LI RIKARDOV IZOSTANAK UTICATI NA DERBI!? Partizanova POJAČANJA prelomila na Kipru!

Starsportphoto©

Partizan

/ANKETA/OCENE/ HOĆE LI RIKARDOV IZOSTANAK UTICATI NA DERBI!? Partizanova POJAČANJA prelomila na Kipru!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana savladali su Anortozis sa 2:0 (1:0) u prvom kolu grupne faze Lige konferencija

Evropska premijera Partizan na Kipru ostaće upamćena po sjajnoj predstavi crno-belih. Izabranici Aleksandra Stanojevića odigrali su još jednu dobru utakmicu na međunarodnoj sceni, ali je Anortozis bio na visini zadatka u Nikoziji i maksimalno namučio beogradsku ekipu. 

Jasno je posle prvog kola da je Partizan veoma blizu proleća u Evropi budući da je "najteža prepreka" prošla, te da crno-bele očekuju mečevi protiv na papiru slabijeg rivala iz Estonije, a onda i borba za prvo mesto sa Gentom. 

Ipak, senku na pobedu bacila je povreda Rikarda Gomeša koji je sada neizvestan i za večiti derbi koji je na programu u nedelju. 

Anketa

Ocene:

Aleksandar Popović 8 - Otvorio je meč sjajnom intervencijom posle udarca Lazarosa i nema sumnje da je to uticalo na samopouzdanje mladog golmana. Anortozis nije bio opasan u prvom poluvremenu, ali je Popović ostao koncetrisan i ispravno reagovao i u 34. minutu kada je Varda šutirao sa distance. U drugom poluvremenu daleko više posla, ali još bolji utisak. Kada je Partizan krvario, on je stavio flaster i uštopovao šut Deletića. Budućnost je pred ovim momkom!

Aleksandar Miljković 7 - Ponovo je bek Partizana bio daleko angažovaniji u ofanzivi nego u defanzivi. Imao je Miljković i dve najbolje šanse u prvom poluvremenu, ali ga je Lorija dva puta pročitao i zaustavio njegove udarce. Nakon dva naleta Andersona Koreire morao je malo da povuče ručnu i posveti se nešto defanzivnijim poslovima. Drugo poluvreme mnogo više okrenut odbrani nego napadu, imao je sjajnu intervenciju Kačarava pretio crno-belima. 

Siniša Saničanin 6,5 - Štoperski tandem Partizana večeras nije imao mnogo posla. Većina napada Anortozisa išla je po boku, gde su ih spremno čekali Zdjelar i Miljković ili Zdjelar i Obradović. 

Igor Vujačić 6,5 - Da nije komentator nekoliko puta izgovorio njegovo ime niko ne bi ni primetio da je na terenu, a to je sigurno dobra stvar i za Vujačića i za Partizan!

Ivan Obradović 7 - Dobio je bivši reprezentativac Srbije prednost u odnosu na Slobodana Uroševića i opravdao je očekivanja. Bilo je jasno da će Anortozis najviše pretiti po njegovoj strani, ali je Obradović uspeo da zaustavi sve Vardine nalete i osujeti svaki pokuša Egipćanina da probije po boku. Nervoza u drugom poluvremenu značajno pokvarila utisak, kao i nepotreban start za žuti karton na Deletiću. Defanivno besprekoran.

Foto: fkpartizan.rs

Saša Zdjelar 7,5 - Nije meč protiv Anortozisa tip utakmice u kojima zlatni Orlić može da pokaže sve što ume, ali bez obzira na to našao je način da bude produktivan i od koristi. Konstantno je Zdjelar pomagao bokovima u naletima rivala, jurio Lazarosa tokom čitavog meča i na kraju bio jedan od najzaslužnijih za veliku pobedu. 

Aleksandar Šćekić 6,5 - Ušao je nervozno u meč, rano ušao u problem sa faulovima što je uticalo na izdanje u nastavku meča. Obazrivija igra nakon žutog kartona. Ponovo je bio prisutan i u napadu, u prvom poluvremenu imao i dve poluprilike, ali nije ovo bila njegova noć.  

Lazar Marković 7,5 - Nakon uspavanke u prethodnoj takmičarskog godini, Aleksandar Stanojević je tokom leta iskoristio neki "čarobni prah" i uspeo da vrati Markoviću samopouzdanje, znanje i magiju u noge. Ponovo je kapiten crno-belih bio najagilniji na meču, pretio kada god bi dobio loptu u noge, a njegov šut prethodio je golu Kvinsija Meniga. Utisak je da je u prvom poluvremenu morao bolje kada je umesto da proigra Rikarda šutirao, ali nije to pokvarilo celokupnu sliku iz Nikozije. 

Bibras Natho 5 - Najslabija karika crno-belih na današnjem meču. Da Sejduba Suma nije pravio gluposti tokom reprezentativne pauze nema sumnje da bi Izraelac ostao u svlačionici već na poluvremenu, a tako i izgubio šansu da zaigra od prvog minuta na derbiju. Ovakav Natho nema nikakav uticaj na igru Partizana, uvek potez više, a spore reakcije u opasnim zonama mogle su skupo da koštaju srpskog predstavnika.   

Foto: fkpartizan.rs

Kvinsi Menig 8 - Posle samo devet minuta videlo se da će Holanđanin biti ozbiljno pojačanje i da "zna fudbala". Nije davio loptu kako to stranci umeju, pravio je višak, menjao strane sa Markovićem, a golom na evropskom debiju u startnoj postavi kupio je navijače, ali i sebi mesto u nedeljnom derbiju. 

Rikardo Gomeš 9 - Ako je neko pored Saše Zdjelara vojnik Partizana onda je to napadač sa Zelenortskih ostrva. Batine koje dobija na svakom meču kose se sa prosečnom rukometnom utakmicom, ali ništa od toga ne utiče na volju koju Rikardo pokazuje iz minuta u minut. Samo nekoliko trenutaka pre kontre koju je sam kreirao, jedva se oslanjao na nogu nakon oštrog starta Arajurija. U drugom poluvremenu prekinuo nalete Anortozisa i bombom pocepao mrežu rivala te postavio konačan rezultat. Ako postoji idelano kapitalno pojačanje, onda je to, bez sumnje, Rikardo! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija