• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2021

21:57

TRANZICIJA JE BILA KLJUČ! Junak pobede protiv Budućnosti otkrio tajnu!

Starsportphoto©

Partizan

TRANZICIJA JE BILA KLJUČ! Junak pobede protiv Budućnosti otkrio tajnu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su u 9. kolu Aba lige Budućnost sa 75:66

Posle Lijetkabelisa pala i Budućnost. Partizanu prija igranje u Areni.

Dobar meč odigrali su košarkaši Partizana u derbiju 9. kola, i posle poraza od Crvene Zvezde vratili su se pobedama na Jadranu protiv jedne od ekipa koja pretenduje za titulu prvaka. 

Jedan od junaka pobede bio je Aleksa Avramović, koji je pored 17 poena imao i ''čak'' šest ukradenih lopti, a bio je sjajan i u defanzivi. Budućnost jednostavno nije imala rešenje za njega. 

On je posle meča rekao da je poslednja četvrtina model kako Partizan treba da igra u narednom periodu. 

- Utakmica je bila mnogo važna, da oduzmemo taj poraz od Zvezde u gostima, gde smo odigrali lošu utakmicu, ali smo je zaboravili. Mi smo sve te "male" utakmice dobili relativno lako i to je osnov za pravljene dobre sezone. A ove utakmice su krem, moraju da se pobede za plasman u vrhu. Želimo da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda. Siguran sam da smo ovakvim pristupom u odbranim na pravom putu. Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, nedostajao nam je i Jam koji se požalio na bol u nozi. Utakmicu smo prelomili sa četiri ukradene lopte u poslednjoj deonici i 10 lakih poena u kontri. To je model kojim treba da igramo, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena. - rekao je Avramović. 

Foto: Starsportphoto©

 

I dodaje da je tranzicija bila ključ pobede.

-Prethodnih utakmica smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo stvarno dobro trčali i postigli 20 do 30 poena iz toga. Što je jako važno, veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta i to je veoma dug period, svaki koš je važan, svaki posed bitan. Oni su se vratili, ali sve u svemu, uspeli smo iz toga da se izvučemo i privedemo meč kraju. - jasan je bio Aleksa. 

Sada sledi reprezentativna pauza a Avramović će se naći na spisku novog selektora Svetislava Pešića. On navodi kako jedva čeka nove izazove. 

Foto: Starsportphoto

Selektor Srbije Svetislav Pešić

-Želim da poželim sreću svima koji su pozvani. Siguran sam da idemo na obe pobede i dati makismum. Dolazi nam novi trener, novo upoznavanje, novo sve i jedva čekam. - zaključio je Avramović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija