• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2021

20:00

FLJAMUNTARI, ARTMEDIJA, ŠAMROK, FLORA, ŠTA LI JE SLEDEĆE!? Partizan se često BRUKAO, a nije smeo!

Partizan

FLJAMUNTARI, ARTMEDIJA, ŠAMROK, FLORA, ŠTA LI JE SLEDEĆE!? Partizan se često BRUKAO, a nije smeo!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana prečesto su poklanjali pobede "slabijim" rivalima

Navikao je Partizan kroz istoriju svoje navijače na neke velike pobede (Njukasl, Anderleht...), ali nažalost više je bilo onih bolnih i šokantnih za crno-bele, a poslednji u nizu je današnji od estonske Flore. 

Klub iz Talina vredi nešto manje od pet miliona evra - 4.800.000 - u Evropi nastupa 31 godinu i od tada čekaju pobedu na međunarodnoj sceni i dočekali su je! Partizan će ostati upamćen kao prvi tim koji je poražen od Flore - 1:0, ono što mnogo više brine jesu prečesta iskustva slična današnjem. 

Foto: Starsportphoto

Najsvežiji je poraz od Šamrok Roversa iz 2011. godine, kada su amateri irskog kluba eliminisali šampiona Srbije u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope! Nakon 1:1 iz Dablina, Partizan je sa visokim očekivanjima dočekao revanš u Beogradu, ali se sve prebrzo pretvorilo u košmar! Šamrok je uspeo preko Salivena u 58. minutu da poništi gol Vladimira Volkova i odvede meč u produžetke. 

Trenutak odluke dogodio se u 113. minutu kada je Radiša Ilić skrivio penal nakon velike greške Nemanje Rnića, a koji je u gol pretvorio Odonel i doneo Šamroku prvi plasman u mađunarodna takmičenja. Jesu Irci bili "topovski meso" u nastavku, ali su prethodno herojski eliminisali favorizovani Partizan. Zanimljivo, i tada je na klupi crno-belih sedeo Aleksandar Stanojević. 

Foto: Youtube printscreeen

Da stvar bude gora, Partizan je u istoriji imao još nekoliko blamantnih poraza, a jedan od tih je i onaj iz 2005. godine kada je u Humskoj "pukla petarda" protiv Makabi Petah Tikve! Crno-beli su slavili u Izralu sa 2:0 i delovalo je da će rutinski u Kup UEFA. Ipak, sve se raspalo posle samo tri minuta igre kada je Masčiaha sa penala smanjio zaostatak Izrealaca. 

Uzvratio je Partizan preko Radonjića, ali je Omer Golana doneo novo vođstvo Petah Tikvi. Pre odlaska n a odmor izjednačuju, a strelac je ponovo bio Radonjić posle velike greške odbrane gostiju. Tu nije bio kraj uzbuženjima pošto su Izraelci stigli i do trećeg gola u prvom poluvremenu preko Golana. 

Tek što je počelo drugo poluvreme Golan je postigao het-trik i obezbedio Petah Tikvi rezultat koji ih vodi u Kup UEFA, a potpuni "debakl" potvrdio je autogol Lomića iz 27. minuta - 5:2!

Svega mesec dana ranije Partizan je doživeo i težak poraz od Artmedije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada su u Beogradu ispali posle lošijeg izvođenja penala. 

Foto: Starsportphoto

Prošlost je morala da nauči crno-bele da pobeda nikada nije sigurica. Prvi šamar je velikan iz Humske dobio 1987. godine kada su eliminisani od albanskog Fljamuntarija u prvom kolu UEFA Kupa! Prvi meč u Albaniji završen je rezultatom 2:0 za Fljamurtari, Partizan je olako shvatio suparnika, te je u Beogradu morao da vadi kestenje iz vatre i nije uspeo. 

Jesu crno-beli savladali Fljamuntari sa 2:1 golovima Stevanovića i Vokrija, ali je onaj Kušte iz 76. minuta napravio ranu na srcu svim navijačima crno-belih koji su kasniji kiksevi Partizana samo oživljavali...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Svi gore nabrojani timovi takodjer se bore i ifraju fudbal. Tko to danas garantuje pobjedu bilo kome .

prckoprvi

pre 2 godine

Ovaj tekst kao da je pisao neki zvezdas, partizan je igrao kako je igrao imali su suteve u okvir gola vise od igre, e sad sto nisu pobedili to je neko drugo pitanje. A ovaj sto napisa tekst smatra da neko mora nekog pobediti po inerciji, jednostavno samo mora, jer je to naucio u domacem prvenstvu , gde nikog nije briga zaso kako gde ili zbog cega daje golove i posle kao nesta slavi. Ipak je fudbal igra u kojoj ucestvuju isti broj igraca sa svake strane, tu nema mnogo filozofije treba trcati, trcati i jos vise trcati i na kraj cusnuti loptu u gol.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija