• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2021

09:14

TMURNO PROLEĆE - SUNČANA JESEN! Partizanova 2021. godine za ZABORAV i ISTORIJU! Crno-beli ustali poput FENIKSA i postali ŠAMPIONI!

Starsportphoto

Partizan

TMURNO PROLEĆE - SUNČANA JESEN! Partizanova 2021. godine za ZABORAV i ISTORIJU! Crno-beli ustali poput FENIKSA i postali ŠAMPIONI!

Podeli vest

Izuzetno turbulentna 2021. godina za Partizan, crno-beli su od totalnog rasula stigli do perfektne jeseni, prvog mesta na tabeli i proleća u Evropi

Iako bi po vremenskoj prognozi moralo da bude drugačije, uslovi iznad Humske bili su potpuno drugačiji. Tmurno proleće i sunčana jesen najbolje opisuju 2021. godinu Partizana. Crno-beli su od totalne propasti i raspada sistema u finišu prethodne sezone nakon izgubljene titule i poraza i finalu Kupa došli u situaciji da grabe ka duploj kruni, igraće proleće u Evropi, a vrhunski talenti iz omladinske škole svakodnevno naviru. 

Teško je bilo crno-belima da krenu iz deficita u novu godinu, ali su morali. Ipak, trener Aleksandar Stanojević uspeo je da izvuče maksimum iz složene situacije i zaređa 11 pobeda u 2021. godini. Na red je došao i večiti derbi, situacija u kojoj Partizan može da se vrati u borbu za titulu, ali su nadanja da će se pehar posle četiri godine vratiti u Humsku srušena u 58. minutu kada je Mirko Ivanić iskoristio centaršut Gelora Kange i glavom matirao Vladimira Stojkovića. 

Nije posustajao Partizan ni posle neuspeha, a crno-belima je ostala nada da će moći do pehara namenjenog prvaku u Kupu. Na stadionu "Rajko Mitić" Zvezda je dočekala najvećeg rivala, a posle 90 minuta pobednika nije bilo. Usledio je haos posle regularnog dela meča, tuča, nemile scene, a šampiona su odredili promašaji Miloša Jojića i Nikole Štulića u četvrtoj i petoj seriji. 

Foto: Starsportphoto

Bilo je jasno da će Partizanu biti potreban "restart" tokom leta i ozbiljna promena u sastavu, a to se i dogodilo. 

Tokom leta Partizan je odradio vrhunski posao, u Humsku se vratio Rikardo Gomeš i potvrdio da je crno-belima godinu dana falio klasičan napadač. Jasno je tokom proleća bilo da Filip Holender nije dugoročno rešenje, odnosno, da Aleksandar Stanojević vapi za rasnim golgeterom i ponovo su čelnici kluba uboli sa pojačanjem.

Povratak Gomeša otvorio je vrata sjajne jeseni, najbolje u poslednjih 17 godina, serije vrhunskih rezultata na sva tri fronta i završenu polusezonu bez poraza u domaćem takmičenju. Partizan je osvojio jesenju titulu, obezbedio proleće u Evropi, ali i Kupu Srbije, dakle - bez greške! Jasno je da je bolje moglo, možda i moralo, pogotovo kada je reč o poslednjim mečevima u Ligi konferencija, ali će se kroz nekoliko godina pamtiti uspeh, a ne način na koji su izabranici Aleksandra Stanojevića izvojevali ogroman rezultat. 

Sve je počelo protiv Mure na pripremama kada su crno-beli sa šampionom Slovenije odigrali mršavih 2:2. Ipak, jasno je bilo od samog starta da će crno-beli igrati dopadljiv fudbal, na gol više, a prvi mečevi u Superligi, a potom i na međunarodnoj sceni su to i potvrdili. Beogradski velikan je na jesenjoj premijeri u katastrofalnim vremenskim uslovima srušio Proleter sa 4:0, a zanimljivo, Novosađani su u "revanšu" uspeli da otkinu dva boda crno-belima i postaju jedini tim sem Zvezde kojem je to pošlo za rukom. 

Foto: Starsportphoto

Iako je početak obećavao, Partizan nije imao sreće tokom žreba za Ligu konferencija. U drugom i trećem kolu crno-beli su dobili najteže rivale - Dunajsku Stredu (1:0, 2:0), a potom i ruski Soči. Na Olimpijskom stadionu crno-beli su uspeli da "prežive" i izvuku nerešeno, a potom i posle penala i drame u Beogradu izbore mesto u plej-ofu. Usledio je još jedan težak ispit - Santa Klara. Portugalci su, iako u okrnjenom sastavu, slavili u Ponta Delgadi, ali je blickrig Partizana od 25. do 27. minuta i golovi Siniša Saničanina i Rikarda Gomeša bili dovoljni za novu evropsku jesen. 

Uporedo sa kvalifikacijama Partizan je dominirao u domaćem prvenstvu, iskoristio kikseve Crvene zvezde i u bodovnom "plusu" dočekao veliki derbi igran u Humskoj. Bili su crno-beli nadomak pobede, ali je četa Dejana Stankovića uspela da se vrati i golom Aleksandra Kataija ostane u šampionskoj trci. Usledile su dve pobede u grupi protiv Anortozisa na Kipru, odnosno u Beogradu protiv Flore, da bi potom Partizan doživeo prvi neuspeh pred svojim navijačima. Gent je minimalcem pokorio Humsku, a potom i u Belgiji ostao neporažen. Nisu se izabranici Aleksandra Stanojevića lako oporavili od slabog momenta i dogodio se neočekivani poraz od Flore. Na sve to, povreda Lazara Markovića i prvi kiks u domaćem prvenstvu protiv Proletera pred meč sezone sa Anortozisom. 

Sve je počelo baš kako treba, Marko Milovanović je golom u 20. minutu doneo vođstvo crno-belima, činilo se da će Partizan lako do pobede, ali je prvi put "žutu minutu" imao Aleksandar Popović. Golman domaćih je bez razloga izleteo sa gol-linije, skrivio penal i omogućio Kristodolopulosu da unese dramu u završnicu. Pritiskali su Kiprani, jurili pobedu, ali je Partizan "preživeo" i zakazao dvomeč sa praškom Spartom! 

Foto: Starsportphoto

Sve u svemu, teško da je moglo bolje. Crno-beli imaju dobru zalihu pred proleće, u Evropi rivala po meri i ukoliko sve bude kako treba Partizan bi takmičarsku 2021/22. godinu mogao da pamti kao jednu od najuspešnijih ikada. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

NEKA VAM I NAREDNA BUDE TAKO USPEŠNA, TMURNO PROLEĆE A SUNČANA JESEN

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17