• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

04.02.2022

18:00

NISAM SE VRATIO, DOLAZAK U PARTIZAN JE KORAK NAPRED! Jevtović: Oseti se energija iz 2017, sličnost je frapantna! (VIDEO)

Informer

Partizan

NISAM SE VRATIO, DOLAZAK U PARTIZAN JE KORAK NAPRED! Jevtović: Oseti se energija iz 2017, sličnost je frapantna! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski vezista Marko Jevtović još jedan je povratnik u tabor Partizana

 

Marko Jevtović se posle tri i po godine vratio u Humsku kao veliko pojačanje za šampionsku trku, ali i borbu na međunarodnoj sceni. 

Razgovarao je sa novinarima u Antaliji, među kojima se našla i novinarka Informera. Ne krije Marko da je uzbuđen što će se boriti za titulu, osvrnuo se i na 2017. godinu, kada je Partizan poslednji put seo na šampionski tron, a ne nedostaje mu motiva da sa saigračima vrati trofej u Humsku. 

- Bio sam na Istoku samo šest meseci i ne mogu da kažem da sam se vratio, jer to zvuči kao da je korak unazad. Partizan sigurno nije korak unazad, nego uvek unapred. Lepo se osećam, jer mi je sve poznato. Poznajem i neke igrače, ljude koji rade uz ekipu i drago mi je što sam ponovo u mom klubu. Uzbuđen sam i što ćemo se boriti za titulu, što imamo najviše ambicije i ciljeve. To mi je jedan od motiva što sam prihvatio poziv ljudi iz kluba - rekao je Jevtović tokom razgovora sa novinarima.

 

Prošlo je tri i po godine od odlaska, ali Jevtović ima osećaj kao da je juče napustio Humsku. 

- Imam osećaj baš kao i Ljubomir Fejsa, koji je u inostranstvu bio punih 11 godina, kao da sam juče otišao, a danas se vratio u Partizan. Sve vreme sam bio u toku dešavanja, sve pratio, znao, čuo se sa igračima telefonom skoro svakodnevno. Dolazio sam u posetu kada sam igrao u Turskoj, jer sam stanovao blizu. Zvali su me da se vratim čak i pre nego što se ozbiljno "zakuvalo", a tek kad se mogućnost pojavila... Posebno su me zvali drugari koji su sa mnom igrali u prvom mandatu, pa i navijači su slali poruke na društvenim mrežama. Beograd je moj grad, Partizan moj klub. Veoma sam srećan što sam ponovo deo priče - priznaje srpski vezista. 

Priseća se Jevtović duple krune koju je osvojio sa Partizanom i nada se novom slavlju. 

- Nadam se da ćemo ponovo obradovadi navijače na taj način. Dupla kruna iz 2017. godine je posebna u sećanjima svih nas, ta energija koja nas je nosila, vukla tokom cele sezone, posebno u prolećnom delu. Posle je došla i proslava, korteo... Mislim da mi je to najlepši period u karijeri. Vidim da se slična energija oseća i sada, u ekipi i stručnom štabu, da je sve na maksimalnom nivou.

U ekipi su sada samo tri igrača iz ekipe koja je osvojila pomenuti duplu krunu.

- Oseća se energija koja je potrebna za uspeh. Za nas koji smo gledali sa strane prvih šest meseci, sličnost je frapantna. Kao da možeš da "napipaš" istovetne događaje. Od razvoja situacije u ligi, atmosfere u timu, do trenerske sličnosti. Pričao sam i sa igračima i delimo isto mišljenje. Naravno, potrebno je nastaviti u istom ritmu i na proleće, jer tek slede veliki izazovi.

Foto: partizan.rs

 

Energija o kojoj Marko priča oseća se i kod trenera Aleksandra Stanojevića.

- Apsolutno. Upravo je on taj koji sve to i preneo na igrače i kolektiv. Prijatno je biti u Partizanu, ambicije su velike, motiva ima, atmosfera je sjajna i samo treba tako nastaviti.

Poznato je da je Partizan tokom zime ostao bez Aleksandra Šćekića koji je otišao u Zaglebje. Pored toga, pitanje je koliko će Danilo Pantić moći da pomogne timu s obzirom na tešku povredu kolena. Otuda pitanje da li će Jevtović imati ofanzivnu ili defanzivnu ulogu. 

-  To su već neke interne stvari, za svlačionicu, analizu, a pitanje je, čini mi se, više za trenera Stanojevića. Moje je da učinim i dam sve od sebe na terenu, da ispunim sve što se zahteva, a da li će to biti ofanziviniji ili defanzivniji zadaci - to su sve nijanse. Pogotovo na poziciji veznog, detalji u kom se pravcu igra, na ovaj ili onaj način, jer se na kraju sve svodi na to da težite da pobedite utakmicu. Jednu, ali i da pobeđujete u serijama.

Foto: partizan.rs

 

Crno-beli će tokom proleća igrati na tri fronta, paklen ritam očekuje Partizan, a Jevtović ističe da je snaga ekipe što svi mogu da pomognu. 

- Postoji odličan izbor u rosteru za rotacije, na svakom poziciji su makar dva kvalitetna fudbalera i to je preduslov da se u kontinuitetu ostvaruju dobri rezultati. Individualno sam trenirao, ali mi je potreban izvestan period sa timom kako bih odradio nešto specifično, nešto što nisam mogao tokom samostalnih treninga. Nadam se da ću već u narednom meču imati određenu minutažu, pa da u predstojećih desetak dana budem spreman da pomognem. Bazu imam, potrebno je ipak malo vremena da se uhvati timski korak.

Preporučio se Partizanu svojevremeno igrama i sjajnim golom u dresu Novog Pazara, a u Turskoj je
prošle godine postigao gol koji je proglašen najboljim u sezoni.

- Ako mene pitate, bolje je postići pet golova sa linije, nego jedan takav, ali je činjenica da je sam u dresu Konje postigao gol sezone i to u poslednjim minutima. To je sada samo lepa prošlost, nešto što treba da imaš u glavi i CV, ali od toga se ne živi.

Prošli put je igrama u Partizanu zaslužio unosan ugovor na Istoku, ipak, pitanje je da li bi Jevtović danas napustio crno-bele.

Foto: partizan.rs

 

- U fudbalu se stvari menjaju u šest meseci. Danas si tu, sutra na drugom mestu, ali se ne opterećujem, jer sam tek došao. Fokusiran sam isljučivo na to da napravimo rezultat ove sezone i idem iz dana u dan. Nikada nisam pravio dugoročne planove, želim samo da pomognem ekipi i da, kada u maju podvučemo crtu, imamo razloga da slavimo i budemo ponosni jedni na druge - ističe Jevtović, koji ne žali zbog odlaska u Al Ahli.

- Nisam se pokajao, to je jedno više iskustvo za mene. Nisam se pronašao tamo, nisam bio srećan i osećala je to i moja porodica. Zato je bilo najbolje da odem, da se niko ne muči. Ne žalim, jer sam iz toga dosta naučio i idem dalje...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17