• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2022

20:22

ŠTOPER, KRILO I BONUS! Partizan želi još TRI POJAČANJA!

Starsportphoto

Partizan

ŠTOPER, KRILO I BONUS! Partizan želi još TRI POJAČANJA!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana privode kraju pripreme u Sloveniji, a sportski direktor crno-belih Ivica Iliev napravio je analizu do sada odrađenog posla

Rekonstrukcija u Humskoj je počela, a kraj još uvek nije bizu. Partizan je do sada angažovao Zlatana Šehovića, Aleksandra Filipovića i Patrika Andradea, a u dogledno vreme treba očekivati još trojicu.

Sportski direktor Partizana ističe da će odbrana pretrpeti najviše promena, a da će klub tokom narednog perioda pojuriti i pojačanje na poziciji štopera. 

- Pojačali smo pride i odbranu, iako smo na papiru imali tri leva beka, u suštini smo, zbog povreda i problema, bili svedeni samo na Slobodana Uroševića. Došao nam je i Zlatan Šehović, koji je u prvom mandatu oduševio karakterom, voljom, zalaganjem, a koji je u prvom mandatu bio mlad i iskustvo u inostranstvu je od njega napravilo zrelog igrača, pa verujem da će biti dobra priča za dve pozicije - levog beka i štopera. Pojačali smo i desnu stranu sa ozbiljnim igračem, sa ozbiljnom karijerom, koji je igrao u ozbiljnom klubu, šampionu jedne zemlje. Svi oni su idealni za sistem našeg trenera Ilije Stolice! Ostaje da popunimo poziciju štopera umesto Nemanje Miletića i, razume se, uvek težimo ka tome da svaki sledeći igrač koji dođe bude kvalitetniji i bitniji za tim. Gledaćemo da dovedemo još jednog bonusa i to nekoga ko pravi razliku i pride bude dobra investicija za budućnost, ko nije samo broj na terenu. To pravilo o bonusu, to je moj lični stav, ne sviđa mi se nimalo, jer je veštačko forsiranje, a Partizan je nasuprot tome poznat da stavlja akcenat upravo na mlade igrače kada su spremni za najviši nivo. Iz toga izlaze igrači za prvi tim, reprezentaciju, evropski nivo i predstavljaju i fudbalsku i finansijsku dobit za Partizan. Na silu nemate ništa od toga, već imate situaciju u kojoj je trenutno naša mlada reprezentacija - objasnio je Ivica Iliev za "Telegraf". 

Foto: Starsportphoto

Ilive ističe da će Partizan na tržištu tražiti i krilo koje će biti u stanju da napravi razliku na terenu i jednim potezom reši meč. 

- Ali, da se vratim na temu, potrebno nam je i krilo, neko ko će da pravi raziliku, ko će biti lider na terenu i preuzeti konce igra u ruke, sposoban da egal mečeve sam preokrene individualnim kvalitetom. Nadam se da ćemo uskoro imati lepe vesti - dodao je sportski direktor Partizana. 

Tokom leta Partizan je pretrpeo velike promene, ogroman broj igrača napustio je Humsku, a po svemu sudeći biće još odlazaka iz tabora crno-belih. 

- Napravili smo ogroman rez ove godine i kada "vratim film" unazad, otkako sam u Partizanu nešto slično se dogodilo jednom ili dva puta. Poslednji sličan se dogodio u mandatu kod Sava Miloševića, kada je otišlo deset fudbalera, ali naprosto smo morali to da uradimo, ekipa nam je bila prestara i promena je bila neophodna. Kada imate starije igrače, teško je dati šansu mlađima, mislite ima vremena, a vreme prolazi i kada se osvestite, ta deca više nisu ni mlada - rekao je Ivica Iliev i dodao. 

- Realno je da nas napuste dva igrača. Neću o imenima, ali se već negde i spekuliše i to je nešto što je za funkcionisanje kluba potrebno. Iskreno, pitanja o odlascima igrača su u domenu posla generalnog direktora Miloša Vazure, a kod nas u klubu se poštuje hijerarhija, svako obavlja svoja zaduženja... Šta god da bude, to neće remetiti planove, eventualni odlazak jednog od pomenute dvojice će nas navesti na reakciju, na angažovanje pojačanje. Ako se ne desi, dolaskom štopera, bonusa i krila završićemo prelazni rok. Nadam se da će sve to biti rešeno u narednih nekoliko dana - podvukao je Iliev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

a styo si dovodio penzionere u tim jel zato sto ih niko nece i niste nista platili i sve pare strpali u dzep ,ovaj tim sto je sad nije za evropu pogotovo ne za ligu sampiona opet skrtarite na parama jel vam jos treba u dzepove stoko jedna

moma52

pre 1 godinu

Sad mi je jasno zašto tako jadno izgledamo, Vazura odlučuje o odlascima i dolascima.Baš sportska priča.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17