• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2022

13:00

DETE KLUBA IZ HUMSKE O POSRTANJU SRPSKOG VICEŠAMPIONA! Samo promene u upravi mogu da spase PARTIZAN!

Partizan

DETE KLUBA IZ HUMSKE O POSRTANJU SRPSKOG VICEŠAMPIONA! Samo promene u upravi mogu da spase PARTIZAN!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Partizana Nikola Ninković ističe da bi promene u upravi kluba jedino donele rezultat

Nikola Ninković poručuje da su rezovi na svim nivoima jedini način da se spreči dalja propast Parnog valjka. Zna se ko je na vrhu piramide i ko snosi najveću odgovornost, kaže bivši fudbaler crno-belih!

Budite složni
Navijači treba da ostanu ujedinjeni na svakom meču, da pruže podršku igračima, ali i izraze revolt i nezadovoljstvo


- Odvratno se osećam zbog Partizana, potrebne su nam korenite promene na svim nivoima, jer ovo više ne vodi ničemu - poručuje Nikola Ninković (27) za Informer!

Bivši fudbaler crno-belih ne krije da je i ogorčen i tužan zbog aktuelne situacije u Humskoj! Srpski vicešampion je u dubokom kanalu iz kojeg se ne vidi izlaz, a poslednja katastrofa u nizu desila se u četvrtak veče, kada je na svom stadionu ispao iz Lige Evrope od AEK Larnake (2:2, 1:2). Ceh je prvi platio trener Ilija Stolica (44), kojem je odmah uručen otkaz, a na njegovo mesto neočekivano stiže Gordan Petrić (53).

Mučno i tužno

Ipak, popularni Džigi smatra da svi u klubu, počev od ljudi iz rukovodstva, treba da preuzmu odgovornost za neuspehe.

- Gledao sam utakmicu, ono je bilo mučno i tužno. Nemam prave reči ni da opišem. Po prvi put sam se osećao odvratno, baš mi je teško. Stanje je i više nego alarmantno. Partizan pati, pogubljeni su konci na svim poljima, u svakoj strukturi kluba. Neophodni su rezovi iz korena, počev od onih koji su u upravi - kaže Ninković.

NINKOVIĆ U PARTIZANU

5 godina u prvom timu
121 odigrana utakmica
17 postignutih golova
26 upisanih asistencija
3 šampionske titule

Iskusni ofanzivac tvrdi da promena na klupi neće ništa suštinski poboljšati, jer je najmanji problem u struci i fudbalerima.

- Problemi su mnogo dublji od trenera. Niko nema čarobni štapić. Pričam ovo kao neko ko je proveo detinjstvo u Humskoj, tu se afirmisao i iskreno voli klub. Zna se ko je na vrhu piramide i ko snosi najveću odgovornost. Kad je ovakvo stanje, ne smenjuju se kuvarica ili čovek što održava teren. Nemam ništa protiv bilo koga lično, ali jasno je svima da su promene jedino što može da zaustavi dalje posrtanje. To je trebalo i mnogo ranije da se uradi, jer se videlo kako rade i kuda to vodi - jasan je Džigi.

Sezona već propala

On dodaje da je ova sezona za crno-bele gotova, kao i da je jedini način da se nešto konkretno dogodi da navijači ostanu ujedinjeni na svakoj utakmici.

- Realno, ova sezona je upropašćena već u avgustu. Ispali smo iz Lige Evrope i možda ćemo igrati Ligu konferencija, trećerazredno takmičenje UEFA, ali titula je izgubljena. Mogu na klupu da sednu Gvardiola ili Murinjo, da poprave igru, ali to sad ništa ne vredi. Partizanovci žele šampionski trofej, a on je trenutno miljama daleko. Zato "grobari" moraju da budu složni i da, kao protiv Kiprana, na svaki meč dolaze u velikom broju. Neka pruže podršku igračima, ali i izraze revolt i nezadovoljstvo. Plašim se da će, u suprotnom, sve biti uzalud i da će na kraju ostati samo na promeni trenera - naglašava Ninković.

Foto: Starsportphoto©

Bivši član Đenove, Kjeva, Empolija, Askolija i Breše nada se da će se uskoro ujediniti i legende "parnog valjka".

- S jedne strane mi je jako žao što se ne oglašava više proslavljenih asova. U kontaktu sam s onima s kojima sam igrao i znam koliko ovo utiče na njih i da su tužni zbog svega. S druge strane, razumem i to što mnogi ne žele da izleću u javnost sa oštrim izjavama. Kad vidiš da ne možeš sam da se boriš protiv "više sile", zašto bi ispadao budala. Na kraju, Partizan je iznad svih nas. On je svetinja, institucija i trajaće večno. Niti će propasti, niti će ga neko ugasiti, jer je to nemoguće. I ne sumnjam da će se vratiti na stare staze uspeha, a korenite promene su jedini način da se ka tome krene - zaključuje Ninković.

M. Z.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija