• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2022

18:08

BOLJI SAM NEGO U ZVEZDI! Lesor PECNUO najvećeg RIVALA!

Starsportphoto

Partizan

BOLJI SAM NEGO U ZVEZDI! Lesor PECNUO najvećeg RIVALA!

Podeli vest

Košarkaš Partizaa Matijas Lesor komentarisao je kako izgleda saradnja sa najboljim trenerom Evrope Željkom Obradovićem

Košarkaši Partizana ušli su u seriju dobrih rezultata nakon nešto slabijeg početka sezone u Evroligi. Crno-beli su nakon pobede nad Virtusom u četvrtom kolu elitnog takmičenja slavili i na vrelom gostovanju protiv Mornara u Baru, a izuzetan učinak na oba meča imao je Matijas Lesor. 

Francuski centar stigao je tokom prethodne sezone u Partizan iako je u prošlosti nosio dres najvećeg rivala Crvene zvezde. Ipak, ističe Lesor da je u crno-belom daleko bolji nego ranije, a za to je zaslužna saradnja sa Željkom Obradovićem. 

- Pre nego što kažem nešto o njemu kao treneru, moram da istaknem da je on sjajna osoba. Ljudi ne govore to dovoljno često o tome. Odličan čovek, iskren i direktan. Mnogo mi znači kao igraču što imam nekoga ko može da mi kaže sve u lice. Ništa ne krije i ne boji se da otvoreno razgovara sa igračima. To je veoma bitno. Kada govorimo o njemu kao o treneru, ne postoji ništa novo što bih mogao da kažem, a da već nije poznato. Izuzetan je. Način na koji razume, shvata, oseća i predviđa košarku je nešto neverovatno. Uvek je dva koraka ispred ostalih. On je košarkaški genije. Ima košarkaški mozak i kada igrate za njega bolje razumete igru. Vaš košarkaški IQ poraste kada vam je on trener. Pomogne svakom igraču koji igra za njega - rekao je Matijas Lesor za "Sportklub", a potom istakao da je bolji igrač u odnosu na dane provedene na Malom Kalemegdanu. 

Foto: Starsportphoto

- Generalno sam postao bolji igrač. Smatram da sam u svakom aspektu igre bolji nego što sam bio tokom prvog boravka u Beogradu. Možda nisam takav alteta kao što sam tada bio, ali i dalje sam dobar, znate. Uopšte, moje shvatanje igre je napredovalo, strpljiviji sam, mogu više stvari da uradim sa loptom, bolje čitam igru u napadu. Shvatam svoju ulogu u timu. Sezona u Zvezdi bila je prva za mene u inostrantsvu i prva u kojoj sam igrao košarku na veoma visokom nivou. Igrao sam ja francusko prvenstvo pre toga, ali igrati Evroligu sa 22 godine je nešto sasvim drugačije. Bio sam veoma mlad, to mi je bilo prvo veće iskustvo. Mnogo mi je pomoglo za nastavak karijere. 

Najbolje partije u karijeri Matijas Lesor pružao je u dresu Monaka. Tada je na klupi Kneževa sedeo Zvijezdan Mitrović, a Francuz ističe da su on i Obradović slični po mnogim stvarima. 

- Obradović i Mitrović su veoma slični kao ličnosti. To mi je mnogo pomoglo kada sam došao u Partizan. Shvatio sam da su slični i bilo mi je jasnije šta Željko želi od mene kao igrača. Vreme provedeno u Monaku je bilo sjajno – osvojili smo Evrokup i kada vidim kakav je Monako sada, mislim da je naša ekipa mnogo doprinela napretku. Napravili smo veliki korak. Mislim da smo izgradili nešto i znači nam kada vidimo kako klubu sada ide. Dobar je osećaj kada postignete nešto kao što je to - dodao je centar Partizana. 

Foto: Starsportphoto©

Istakao je Matijas Lesor da su Grobari velika pokretačka snaga za sve u timu, posebno kada Partizan igra na domaćem terenu. Crno-bele već u četvrtak očekuje novi izazov u Evroligi kada u Pioniru budu dočekali Žalgiris Kaunas. 

- Moramo da govorimo o navijačima. Kada igramo na domaćem terenu sa svojim navijačima, imamo mnogo energije, igramo žestoko. To navijači očekuju od igrača Partizana – nije toliko bitno koliko je tim talentovan ili ne, dobar ili loš, najbitnije da se borimo. To je primarno, da date sve od sebe na terenu. Da poštujete dres koji nosite. To moramo prvo da uradimo. Imamo u timu neke iskusne igrače, sjajnog trenera, ali i neke mlade košarkaše. Svaka utakmica je različita, ali ono što moramo da uradimo svake večeri je da se borimo i da igramo žestoko - podvukao je Francuz. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija