• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2022

12:05

(OCENE) GAZDA NATHO I KAPITEN UROŠEVIĆ BEZ GREŠKE, MENIG NULA! Partizan slavi EVROPSKO proleće, a evo i ko je bio NAJBOLJI!

Starsportphoto

Partizan

(OCENE) GAZDA NATHO I KAPITEN UROŠEVIĆ BEZ GREŠKE, MENIG NULA! Partizan slavi EVROPSKO proleće, a evo i ko je bio NAJBOLJI!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana obezbedili su evropsko proleće pošto su sinoć remijem protiv Slovačkog osigurali drugo mesto u grupnoj fazi Lige konferencija

Evropski fudbal će se drugu godinu zaredom i na proleće igrati u Humskoj. Partizan je remizirao sa Slovačkim u poslednjem kolu grupne faze Lige konferencija te će u februaru igrati baraž za plasman u osminu finala trećeg po jačini UEFA takmičenja. 

Baš kao što smo to uradili za Crvenu zvezdu, rešili smo da napravimo presek igara Partizanovih fudbalera tokom jesenjeg dela evropskog takmičenja, a nešto slično ćemo uraditi i kada crno-beli završe svoj put na međunarodnoj sceni. Nadamo se - što kasnije! 

Ocene: 

Golmani: 

Aleksandar Popović, 6,5 - Stabilnu jesen iza sebe imao je Popović iako u novu sezonu nije ušao kao prvi golman. Deluje da to nije uticalo na samopouzdanje mladog čuvara mreže koji je odradio dobar posao, a jedini gol koji nije smeo da primi pao je baš juče protiv Slovačkog kada je užasno boksovao loptu i namestio pogodak gostima. Sve u svemu - korektno! 

Foto: Starsportphoto

Milan Lukač, bez ocene - Nije upisao ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Nemanja Stevanović, bez ocene - Nije upisao ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Odbrana: 

Mihajlo Ilić, bez ocene - Nije upisao ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Siniša Saničanin, 5,5 - Nikako ne uspeva Siniša Saničanin da se nametne u Humskoj, ali je i sam kriv za to. Kada god bi repezentativac Bosne i Hercegovine dobio prostora za igru nešto loše bi se za crno-bele desilo. Jasno je da brzinski ne može da odgovori zahtevima modernog fudbala, ali se u prvom kolu protiv Slovačkog nije snašao ni u skok igri zbog čega je ostale evropske izazove gledao sa klupe. 

Igor Vujačić, 7,5 - Kada je Igor Vujačić prvi put dobio šansu u Partizanu prigrabio je sa obe ruke i evo dve godine kasnije još uvek je ne pušta. Odbrana crno-belih sa crnogorskim reprezentativcem i bez njega je druga dimenzija. Apsolutni vladar vazdužnog prostora od Azurne obale, preko Kelna, pa sve do Uherskog Hradišta i Humske Vujačić je pokupio gotovo sve duge lopte koje su išle ka njegovom golu. 

Svetozar Marković, 7 - Uspeo je popularni Sveta da se adaptira na sve partnere koje je imao tokom karijere u Partizanu, ali je utisak da mu saradnja sa Vujačićem možda i najviše prija. Oba štopera crno-belih imaju jasnu ulogu, a Markovićeva je da diktira dešavanja "na zemlji". Kada Popović ne bi mogao dugom loptom da pronađe svoje ofanzivce, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije bi uspeo da je iznese i preda nekom od vezista. 

Foto: Starsportphoto

Zlatan Šehović, bez ocene - Vratio se ovog leta Zlatan Šehović u Humsko na insistiranje bivšeg trenera Ilije Stolice, ali kada je došlo do rokade na klupi nekadašnji mladi reprezentativac Srbije izgubio je svoje mesto u timu. Šehović nije igrao značajnu ulogu u borbi za evropsko proleće stoga pored njegovog imena nema ocene. 

Aleksandar Filipović, 6,5 - Šteta je što Filipović od dolaska u Partizan kuburi sa povredama i nikako ne uspeva da uhvati pravi takmičarski ritam. Ipak, u finišu jesenjih obaveza crno-belih videlo se koliko bitan faktor može da bude bivši prvotimac BATE Borisova. Defanziva mu je slabija strana igre, iako je tokom mandata u Humskoj, makar ove jeseni, pokazao drugačije. Istina, imao je protiv sebe "aždaje" te nije mogao mnogo da izleće na polovinu rivala i dobrim centaršutevima traži Rikarda, Pavlovića i ostale. 

Marko Živković, 6 - Ozbiljne propuste ima Marko Živković u svojoj igri, ali mu se voljni momenat ne može oduzeti i zbog toga ocena više. Nije se proslavio ni defanzivno, a ni ofanzivno. Ne odiše sigurnošću i gracioznim potezima, ipak, sve to pada u vodu kada navijači steknu utisak da bi za crno-bele boje đak iz Zemunela i poginuo ako treba. Nekada je to i najvažnije. 

Slobodan Urošević, 7 - Ima ona narodna izreka da je staro vino bolje, a upravo to može se primeniti i na Slobodanu Uroševiću. Kapiten Partizana kako godine prolaze sve bolje i bolje igra. Uspeva kroz sezone da se izbori sa konkurencijom na krilima sjajnih nastupa u Superligi Srbije, a ove jeseni je dobre igre iz domaćeg prvenstva preneo i na Ligu konferencija. Ako se za nekoga može reći da je standardan onda je to svakako bivši bek Napretka. Dobrim igrama mogao bi da se nametne i selektoru Srbije Draganu Stojkoviću za neke od narednih akcija reprezentacije. Protiv Kelna upisao je i veoma važnu asistenciju, a jedina mrlja mu je nepotreban žuti karton u finišu jučerašnjeg meča protiv Slovačkog zbog čega neće moći da igra na evropskoj premijeri 2023. godine.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Lutovac, bez ocene - Epizodna uloga koju sasvim dobro "igra" već nekoliko sezona u Partizanu.  

Vezni red: 

Kristijan Belić, 6 - Da je grupna faza potrajala još neku utakmicu nema sumnje da bi nekadašnji đak Vest Hema još više oduševio navijače i opravdao poverenje Gordana Petrića. Utisak je da mu minuti znače u ogromoj dozi na samopouzdanje, a kako vreme prolazi Belić polako postaje i miljenik navijača Partizana. Svojim požrtvovanjem, zalaganjem i izuzetnom radnom etikom osvojio je srca crno-belih pristalica, a jučerašnje uklizvanje na startu utakmice protiv Slovačkog kada je sprečio siguran gol gostiju sačuvao je beogradski tim na zemlji i sprečio čudo češkog predstavnika u Humskoj. Ipak, jasno je da zbog godina još uvek ima "bubica" u njegovoj igri nalik onom incidentu kada je u prvom poluvremenu utakmice protiv Slovačkog dobio direktan crveni karton. Zbog toga - ocena manje. 

Patrik Andrade, 5,5 - Došao je reprezentativac Zelenortskih ostrva sa epitetom velikog pojačanja, ali od samog starta nije pokazao gotovo ništa. Dolaskom Hamidu Traorea izgubio je mesto u timu, igra sa ograničenom minutažom kod Gordana Petrića budući da trener Partizana više poverenja ima u ostale veziste. Poslednje dve utakmice u grupnoj fazi propustio je zbog povrede dok je na ostale četiri skupio nešto više od 100 minuta. Sve u svemu - ispod očekivanog. 

Hamidu Traore, 6,5 - Reprezentativac Malija sjajno se adaptirao na uslove igre u Partizanu i bez greške ušao u kopačke Saše Zdjelara. Istina, nešto mu slabije idu "poslovi" na protivničkoj polovini budući da se radi o klasičnom zadnjem veznom, ali daleko od toga da ne ume da promeni stranu ili napravi višak. Ipak, glavna snaga Traorea je upravo destrukcija protivničke igre što mu odlično ide za rukom. Primetna je i "falinka", a to je da ugalvnom nešto nesigurnije ulazi u utakmice te da kako vreme odmiče sve više i više komanduje sredinom terena. 

Foto: Starsportphoto

Ljubomir Fejsa, 5,5 - Očekivalo se da Ljubomir Fejsa, ako ničim drugim, iskustvom doprinese uspesima Partizana u Evropi, ali mu to nikako nije pošlo za rukom. Brojne povrede osakatile su nekadašnjeg reprezentativca Srbije koji se muči sa formom od povratka u Humsku, a tako je bilo i ove evropske jesni. Belić je, iako mlađi, dobijao više minuta - zasluženo, dok je Fejsa uglavnom ulazio u finišu meča kako bi dodatno ojačao manevar i pomogao Gordanu Petriću da zatvori utakmicu. 

Bibras Natho, 7,5 - Da li će Partizan uspeti da pronađe igrača nalik Bibrasu Nathu u budućnosti - teško. Iako je veliki broj stranaca prošao kroz Humsku, Izraelac je bez dileme istakao kandidaturu za jednog od najboljih (ako ne i najboljeg) ikada. Siguran, bez greške, odmeren, kada treba da smiri - smiri, kada treba da se "pobije" - "pobije se". Na momente deluje kao trener koji još uvek igra fudbal. Ipak, evidentno je da igra crno-belih zavisi isključivo od njega što svakako ne ide na dušu Nathu već ostatku sastava. Iako u godinama još uvek pokazuje prvoklasan kvalitet i na međunarodnoj sceni! 

Danilo Pantić, bez ocene - Nije zabeležio ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Nikola Lakčević, bez ocene - Nije zabeležio ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Nikola Terzić, bez ocene - Za samo 25 minuta na terenu tokom grupne faze nekada veliki biser Partizana nije pokazao ništa zbog čega bi mogao da dobije ocenu pored svog imena. Protraćena jesen...

Fuseni Dijabate, 7,5 - Da nije bilo jučerašnje utakmice nema dileme da bi bio za pola ocene bolji brzonogi ofanzivac iz Malija. Ipak, slabo izdanje protiv Slovačkog pokvarilo je kompletan utisak Fusenija Dijabatea koji je izrastao u ponajboljeg igrača Partizana ove jeseni. Sa četiri gola u grunoj fazi Lige konferencija može se reći da je poneo epitet MVP-a. Sam je vratio crno-bele u igru kada su krvarili protiv Slovačkog u prvom kolu sa dva pogotka, a doprineo je i u pobedi nad Kelnom pobednosnim golom, te pogotkom protiv Nice u Humskoj. Iako su u Partizanu imali ogromna očekivanja od Dijabatea, utisak je da je bivši mladi reprezentativac Malija i to uspeo da nadmaši. 

Foto: Starsportphoto

Nemanja Jović, bez ocene - Nije zabeležio ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Mihajlo Petković, bez ocene - Nije zabeležio ni minut u grupnoj fazi Lige konferencija.  

Napad: 

Kvinsi Menig, 5,5 - Potpuno pogubljen! Na momente holandski internacionalac deluje kao da nema pojma ni gde je, ni šta radi, ni za koga, a ni protiv koga igra... Fizički je prisutan, ali je utisak da je glava Kvinsija Meniga uvek daleko od fudbalskog igrališta posebno ove jeseni u Ligi konferencija. Došao je pre godinu dana, prošao period adaptacije i očekivalo se da će ove sezone praviti razliku. Od svega jedno veliko - ništa! 

Rikardo Gomeš, 7 - Kao što smo juče napisali povremeno igra Rikarda Gomeša podseća na ulogu pivotmena u modernom rukometu. Snažni golgeter se neretko rvao sa kompletnom odbranom rivala, fokus protivničkih defanzivaca uvek je na njemu, ali bez obzira na to najbolji strelac crno-belih ulazi u prilike i postiže golove. Sa tri pogotka drugi je najefikasniji u ekipi, a to je ono što se od njega i očekuje! 

Foto: Starsportphoto

Samed Baždar, bez ocene - Iako je dobijao priliku ove jeseni od trenera Gordana Petrića malo je toga što bi mogli da ocenimo kada je reč o supertalentovanom dečaku iz Partizanove omladinske škole. 

Andrija Pavlović, 6 - Predstavljao je pravo taktičko iznenađenje na gostovanju Partizana Kelnu kada je odigrao ogromnu ulogu u velikoj pobedi crno-belih. U preostale tri utakmice dobijao je minutažu na kašičicu, te je ocena povezana sa dobrim izdanjem protiv Jarčeva u Nemačkoj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija