• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2023

23:11

NAJBOLJA EKIPA SA KOJOM SAM RADIO U ŽIVOTU! Obradović o Realu, TIMSKOJ POBEDI I NAVIJAČIMA, a pomenuo je i njih!

Starsportphoto

Partizan

NAJBOLJA EKIPA SA KOJOM SAM RADIO U ŽIVOTU! Obradović o Realu, TIMSKOJ POBEDI I NAVIJAČIMA, a pomenuo je i njih!

Podeli vest

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na pres konferenciji posle velike pobede nad Realom u 32. kolu Evrolige.

Crno-beli su savladali "kraljevski klub" u grotlu Arene 104:90 i stigli na korak od plasmana u Top8.

Posle sumiranja utakmice, Obradović je prokomentarisao podatak da su čak šest igrača Partizana imali dvocifreni učinak:

- Nema ništa lepše za trenera nego kada vidi kako su poeni raspoređeni, jer je to dokaz da želimo da igarmo timski čak i u četvrtini u kojoj su ubacili veliki broj poena i kada smo branili igru u tranziciji, a oni imali i mnogo slobodnih bacanja. Anđušić je bitan igrač, odigrao je odlično, a pohvale idu svima, timski odlična utakmica i moramo da izgledamo motivisanije od Reala jer oni imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu, a mi tamo nismo ni ušli. Pogledao sam rezultate na brzinu i idemo dalje, imamo dva meča bitna u Evroligi, a pre toga ABA liga.

Sledeće pitanje bilo je vezano za dominantnog Tavareza, za koga su crno-beli pronašli rešenje:

Foto: Starsportphoto

- On je najdominantniji igrač i to mnogo ispred ostalih igrača, dominira visinom i pameću, jako je pametan i način odbrane koji smo igrali imao je izlazne pasove zbog njega, a Real šutira u sjajnom procentu. Sem njega svi mogu da pogode za tri. Poirije je čak na kraju šutirao trojke. Kada on igra je jedna stvar, a mi nikada nismo hteli da nešto previše napadamo njega, teško je bilo Smailagiću koji je niži i slabiji od njega, ali se košarka svodi na to da negde imaš problem, a drugde prednost. Smajli je to u napadu radio veoma pametno, a da ne pričam o Lesoru koji se vratio na nivo na kome je bio cele godine.

Strateg Partizana se osvrnuo i na novi rekord navijača postavljen na večerašnjoj utakmici:

- Ovo je neverovatno, kada uđem u salu i vidim kako to izgleda jer Partizan je to što jeste zahvaljujući navijačima. Velika zahvalnost, sve što radimo, bez njih bi bilo nemoguće, a ako su to rekordi ima tu momenata gde tek treba da se rade, kao protiv Panatinaikosa pa ćemo videti da li ćemo mi biti deo Top 8, ako i dođemo do toga.

Obradović je odgovorio i na pitanje vezano za kondicionog trenera, koji takođe ima velike zasluge za odlične rezultate:

- Trener ako nema dobar stručni štab i ako nema ljude kojima veruje nikada ništa ne može da uradi. Ja sam o tome govorio, ovo je najbolji stručni štab koji sam ikada imao, a već sam pričao o tome. Sa Batom Zimonjićem sarađujem ne znam ni od kada, radio sam i sa njegovim pokojnim ocem pa sa njim u reprezentaciji i Feneru i evo sada ovde. A i svi ostali su bitni. Mi smo tu neki sklop iskustva, Mesaljes, Androić, Aca Matović, pa i momci koji rade posao skautinga na fantastičan način, a oni ne izlaze iz sale pa i fizioterapeute, ekonome, doktore, pa i radna zajednica koja radi veliki posao da sve ovo prođše kako prolazi. Da li mi možemo da radimo bolje? Sigurno da možemo, niko ne treba da se zadovoljava, a tek su najvažnije utakmice pred nama treba da se ujedinimo i da shvatimo da je sve bilo korektno i da je pred nama tek mnogo izazova - zaključio je Obradović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NekoKo

pre 11 meseci

Demagozima i samoubeđenim sveznalicama je po ko zna koji put veliki majstor Željkjo Obradović otrkio tajnu velikih uspeha, ali džabe. Oni imaju svoje stilove, svoje viđenje košarke, stjupidnu upornost i 0 evropskih trofeja.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija