• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.09.2017

09:01

KRALJ DELPO POSLAO RODŽERA KUĆI! Argentinac sprečio teniski klasik u Njujorku! Nadal, čuvaj se!

Tenis

KRALJ DELPO POSLAO RODŽERA KUĆI! Argentinac sprečio teniski klasik u Njujorku! Nadal, čuvaj se!

Podeli vest

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedio Švajcarca Rodžera Federera 7:5, 3:6, 7:6, 6:4


On je tako sprečio i prvi duel Švajcarca i Rafaela Nadala na Ju Es openu, pa će poslednji grend slem turnir u sezoni i dalje ostati jedini na kojem se veliki rivali nisu sastali. 

Del Potro je okončao Federerovu seriju od 18 uzastopnih pobeda na grend slem turnirima posle dva sata i 54 minuta borbe na stadionu "Artur Eš".

Šampion Ju Es Opena iz 2009. godine će na megdan španskom teniseru, dvostrukom osvajaču turnira u Njujorku. Nadal je u četvrfinalu lako pobedio Rusa Andreja Rubljova u tri seta. 

U prvom setu nije bilo brejkova sve do 11. gema kada je Del Potro iskoristio prvu brejk loptu i potom poveo sa 1:0. Drugi deo igre pripao je Federeru koji je napravio brejk za 3:1 i bez problema održao tu prednost do kraja.

Veća borba vodila se u trećem setu. Del Potro je poveo sa 3:0, Federer je uspeo da se vrati u set  izjednači na 4:4 i odvede set u taj-brejk. Švajcarac je imao prednost na početku taj-brejka, ali je Del Potro kaznio Federerove propuste i dobio taj deo igre sa 10:8.

 Del Potro je u četvrtom setu napravio odlučujući brejk u petom gemu i sjajnim servisima do kraja meča nije dozvolio Federeru šansu da se vrati u igru.

Del Potro je ovom pobedom upisao šesti trijumf protiv Federera u 22 međusobna susreta. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija