• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2019

16:38

VAJDA OD ĐOKOVIĆA OPET NAPRAVIO TERMINATORA! Slovak objasnio kako se Novak vratio i ponovo ponižava rivale!

Tenis

VAJDA OD ĐOKOVIĆA OPET NAPRAVIO TERMINATORA! Slovak objasnio kako se Novak vratio i ponovo ponižava rivale!

Podeli vest

Novak Đoković posle osvajanja 15. grend slem titule u karijeri zahvalio se treneru Marjanu Vajdi što se vratio u njegov tim, koji fantastistično funkcioniše i sa srpskim asom piše istoriju "belog sporta"

Posle osvajanja sedmog pehara na Australijan openu, trener Novaka Đokovića sumirao je utiske za srpske medije.

- Odlično sam, kako bi čovek mogao da se oseća. Emocije su bile velike, ne možemo da mu vratimo toliko koliko on daje nama, ali naše zadovoljstvo jeste bilo veliko zbog svega što smo učinili za njega, ne samo u prethodne tri nedelje, nego i u prošlosti. Sve se složilo i stvorilo najbolji mogući ishod - Novak je osvojio 15. grend slem titulu, o čemu smo mogli samo da maštamo, sedmi Australijan open posle svega što je prošao, povrede i teškog perioda. Sve je to istinski izvanredno, skoro da ne mogu da poverujem šta se sve dogodilo - rekao je za B92 Vajda. 

Novak i Vajda su ponovo uspeli da vežu tri grend slem titule, nešto što se u svetu vrhunskog tenisa retko postiže. 

- Kada smo ponovo počeli da sarađujemo, bilo je skoro kao da ponovo krećemo sve ispočetka. Novak je bukvalno opet počeo od nule, ali veoma je dobro i tada bilo za njega što je imao uspešnu prošlost i veoma čvrstu i zdravu osnovu. Svi su govorili da je samo pitanje vremena kada će se vratiti, ali nije baš bilo tako po mom mišljenju. Uskočio sam u tim i krenuli smo od nule. Istina je da znam Novaka dugo, ali bile su teške okolnosti sa kojima smo se suočavali. Između nas postoji veliko poverenje i blisko smo, to je moja prednost jer smo kao porodica i mogu sve da mu kažem. Nisam mu samo trener, autoritet ili šta već, nego sam i njegov prijatelj, što je takođe vrlo bitno. Điđi se vratio, tu je i Uli, bilo je mnogo dobre energije, jer on zna te ljude i znaju kako rade, imamo mnogo toga zajedničkog i isti, visokoprofesionalni pristup svemu. 

Foto: USA Today

Kada se vratio u Đokovićev tim, Vajda kaže da je osnovno bilo da se Novak vrati starim rutinama.

- I kondicija je bila važna, jer nije bio baš u najboljoj formi. Novak je talentovan i što ima čvrstu osnovu, pa se sve vrlo brzo vratilo. Radili smo na novom servisu, na biomehanici forhenda, a i na kondiciji, jer nije igrao mnogo mečeva. Kada je počeo da igra više, da oseća loptu, ponovo je počeo da veruje da može da igra na visokom nivou i da će svojom igrom da odnese prevagu.

NOVAK NIJE DAO RAFI DA DIŠE! Vilander se divi Đokoviću: Savršen meč, najbolji povratak koji sam video!

(VIDEO) POBEDNIČKI PLES NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ovako se slavi gaženje Nadala!

Malo ko je u svetu tenisa verovao u takav Novakov povratak. 

- Kao tim smo verovali da će se vratiti, ali nismo verovali da će se to dogoditi tako brzo. Ipak, on je toliko talentovan i došlo je brzo. Pobeda nad Nadalom na Vimbldonu bila je najvažniji trenutak za njega. Tada se sudario sa jednim od najboljih i dokazao je sebi da je i on opet u toj kategoriji. 

Vajda kaže da je Đoković bio izuzetno motivisan od starta da se vrati na vrhunski nivo.

- Ponekad je bio čak i nestrpljiv, pitao me je kada će ponovo biti najbolji svakoga dana... Njegov profesionalizam je izvanredan, on je u tom smislu najposvećeniji čovek kojeg sam video. Sada mu se još više divim zbog toga, jer ima porodicu i dvoje dece, teško je to uklopiti, ali on je uspeo. Treba odati priznanje i njegovoj porodici, oni razumeju šta je za njega važno i šta je to što mnogo voli, a to je tenis, on iz sveg srca želi da bude najbolji na svetu.

ĐOKOVIĆ SIGURNO PRVI DO APRILA! Uskoro će Konors gledati u leđa srpskom asu!

NE BIH DA ZVUČIM AROGANTNO, ALI VERUJEM U SEBE! Novak otkrio tajnu uspeha, pričao o Federeru, kalendarskom Slemu...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17