• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

14.05.2019

07:59

FEDERERU, SPAVAŠ LI MIRNO? Đoković blizu da postane najbolji teniser svih vremena!

Tenis

FEDERERU, SPAVAŠ LI MIRNO? Đoković blizu da postane najbolji teniser svih vremena!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković blizu je da postane najbolji teniser svih vremena! Osvajanjem masters turnira u Madridu naš as smanjio je zaostatak za Rodžerom Federerom na samo jedan trofej kad su u pitanju najznačajniji turniri

Đoković je pobedom nad Stefanosom Cicipasom (6:3, 6:4) stigao do treće titule u prestonici Španije. Noletu je to donelo i 1.000 bodova za ATP listu. Time je naš as uvećao prednost nad glavnim konkurentom, Špancem Rafaelom Nadalom na 4.170 poena.

Samouveren

Trofej u Madridu je bitan pre svega jer mi podiže samopouzdanje pred Rolan Garos
Novak Đoković

Međutim, još značajnije je to što Novak Đoković sad ima ukupno 53 trofeja sa grend slemova, mastersa i završnih mastersa, samo jedan manje od rekordera Rodžera Federera. Treći na toj listi je Rafael Nadal, sa 50 trofeja.

Najvažniji cilj

Federer je u karijeri osvojio ukupno 101 titulu, za razliku od Novaka, koji ih ima "samo" 74. Ipak, Švajcarac je češće igrao manje turnire iz kategorije ATP 500 i 250. Najznačajnija razlika je u tome što je švajcarski as 20 puta trijumfovao na grend slemovima, dok je Novak to učinio 15 puta. Prestizanje Federera po broju grend slem pehara Novakov je najveći cilj u karijeri. Đoković je više puta isticao da mu je to mnogo značajnije od mesta broj jedan na ATP listi.

CICIPAS IZGUBIO PA SE POKLONIO ĐOKOVIĆU: Šta je ono? To nikada nisam video! Inspirišeš me!

DOMINACIJA, NOVAK MOŽE DA UŽIVA NA TRONU! Evo do kada je Đoković miran na PRVOM MESTU!
 

Foto: Informer

 

Zato je trofej u Madridu, posle kikseva u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, veoma značajan za Noletovo samopouzdanje pred Rolan Garos (26. maj - 9. jun).

- Velika je čast osvojiti trofej na ovako velikom turniru, pogotovo jer posle Australijan opena nisam igrao na svom najvišem nivou. Nisam pronalazio pravu igru i kontinuitet. Ovo je veoma važan period za mene. Dobri rezultati će mi podići samopouzdanja pred Rolan Garos, gde definitivno želim da igram na najvišem mogućem nivou - jasan je Novak.

(VIDEO) FUDBALSKE LEGENDE SE DIVE NOVAKU! Evo ko je među prvima čestitao Srbinu u Madridu!

NADAL U PARIZU? MOŽDA IZGUBIMO PRE FINALA! Đoković ne želi dodatni pritisak pred Rolan Garos!



Uzbuđen zbog Pariza

Iako ove nedelje igra na turniru u Rimu, glavna tema u teniskom svetu je potencijalni Novakov duel sa Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu.

- Ako se taj meč desi u Parizu, to znači da će to biti finale. Dug je put do toga, ali mnogo stvari može da se dogodi, možemo obojica da izgubimo pre finala. U Australiji smo obojica dobro igrali do finala, on nije izgubio ni set, a to je bilo moje možda i najbolje grend slem finale u karijeri. Nadam se da ću i u Parizu igrati dobro kao na ostalim slemovima, a Nadal na šljaci najveći je izazov, pogotovo u Parizu, jer je tamo izgubio dvaput u karijeri. To dovoljno govori - istakao je Novak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija