• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Lj.

10.06.2019

09:12

HRVATSKI STRUČNJAK VERUJE U ĐOKOVIĆA! Pilić: Noletu nisu rekordi najvažniji!

Tenis

HRVATSKI STRUČNJAK VERUJE U ĐOKOVIĆA! Pilić: Noletu nisu rekordi najvažniji!

Podeli vest

Siguran sam da će Novak Đoković prestići Rodžera Federera po broju grend slem trofeja, iako je javnost time više opterećena nego srpski teniser, poručuje Nikola Pilić za Informer! Nole trenutno ima 15 trofeja sa najvećih teniskih turnira, a Švajcarac je rekorder sa 20 titula

Očekivalo se da bi srpski as mogao da smanji zaostatak već na Rolan Garosu, ali Novak je posle velike dvodnevne borbe sa Austrijancem Dominikom Timom poražen u polufinalu u Parizu 3:2 (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5).

(VIDEO) ŠPANSKA FURIJA VLADA PARIZOM! Nadal je apsolutni kralj šljake, umorni Tim nije imao šanse!

Francuzi, gde su pare

Rolan Garos dobija 150 miliona evra godišnje, a ne mogu da izgrade krov. Gde odlazi toliki novac?
Nikola Pilić

Nije opterećen

Pilić tvrdi da taj poraz neće poremetiti Novaka, kao i da će prvi reket sveta srušiti Federera samo ako ostane zdrav.

- Javnost i mediji su mnogo više opterećeni statistikom i rekordima nego Novak. Verujte mi, to odlično znam jer sam mnogo puta razgovarao sa njim. Noletu je najbitnije da dobro igra i pobeđuje, a rekordi ga ne opterećuju. Ipak, siguran sam da Novak, ukoliko bude zdrav i željan tenisa, neće imati problema da stigne i prestigne Rodžera - kaže Pilić.

Novak će od danas imati još veću prednost na čelu ATP liste u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala.

- U tenisu, kao ni u bilo kom drugom sportu, nema garancija, ali pred Noletom je još nekoliko godina vrhunskog tenisa. Ono što je u ovom momentu najbitnije jeste da će uvećati prednost nad Nadalom na ATP listi. Srbin je prvak sveta u tenisu i to će sigurno biti još nekoliko meseci - ističe Pilić.

 Hrvatski stručnjak se osvrnuo i na očajne uslove u kojima je odigrano polufinale Rolan Garosa.

- Mali Tim se bolje snašao od Novaka u uslovima koji u pojedinim momentima nisu bili za igru. Ceo meč je bio gore-dole, bilo je mnogo brejkova, a na kraju Nole nije mogao dovoljno dobro da se prilagodi vetru i mnogo mi je žao što je izgubio - priča nekadašnji savetnik u Dejvis kup reprezentaciji Srbije.

KONAČNO SU SE SETILI! Promene na Rolan Garosu od sledeće sezone!

Samo im profit u glavi

Novak je posle poraza kritikovao organizatore pariskog grend slema zbog toga što se sve pretvorilo u biznis, uz konstataciju da sport i mišljenje igrača nisu bitni.

- Novak je u pravu kada kaže da organizatori misle samo na pare i kako da naprave profit. Rolan Garos poslednjih 15 godina dobija 150.000.000 dolara po sezoni, a na šta troše te pare?! Nisu napravili krov, a to su morali da urade, jer se već godinama mečevi odlažu zbog loših vremenskih uslova. U Parizu najmanje na dva stadiona treba da postoji krov - zaključuje Nikola Pilić.

Obradović: Osvojiće Vimbldon ili Ju-es open

Nekadašnji selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović smatra da će Đoković do kraja godine smanjiti zaostatak za Rodžerom Federerom po broju grend slem titula.

- Titule u tenisu jesu važne, ali za Novaka je u ovom trenutku najbitnije što je uvećao prednost u odnosu na Nadala. Slede Vimbldon i Ju-es open i verujem da Đoković može da uzme bar jedan trofej. Na tim turnirima je veći favorit nego što je to bio u Parizu, češće ih je osvajao i samo je bitno da bude zdrav - kaže Obradović.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17