• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

24.06.2019

07:04

KLADIONICE KAŽU - NOVAK ISPRED SVIH! Đoković prvi favorit za trofej na Vimbldonu!

Tenis

KLADIONICE KAŽU - NOVAK ISPRED SVIH! Đoković prvi favorit za trofej na Vimbldonu!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (32) prvi je favorit da odbrani titulu na Vimbldonu i osvoji 16. grend slem trofej u karijeri, procena je vodećih svetskih kladionica

Treći grend slem u sezoni počinje 1. jula, a Novak je već otputovao u Englesku, gde će prvo odigrati egzibicioni turnir Budls od 26. do 29. juna, pa onda krenuti u pohod na odbranu titule na Vimbldonu. 

Mladi željni uspeha

Kvota na Đokovićev trofej iznosi svega 2,5, a sledeći favoriti su Rodžer Federer (4,33) i Rafael Nadal (6,50). Međutim, cenjeni teniski stručnjak Radmilo Armenulić ocenjuje za Informer da Novaka čeka neverovatno težak put do odbrane titule.

- Novaku će Vimbldon biti jedan od najtežih turnira u poslednjih nekoliko godina. Prvo, uvek je teže da branite trofej nego da osvajate. Drugo, mnogi mladi teniseri željni su velikog rezultata i da konačno naprave rezultat pored favorita Noleta, Federera i Nadala. Naravno, navijam za Novaka, ali on praktično nema šta da osvoji, već brani turnir osvojen prošle godine. Mora da bude spreman fizički i psihološki, pre svega za mečeve na pet setova, koji lako mogu da se dese - kaže Armenulić za Informer.

SPREMAN JE! Nole stigao u London i odmah ritualno pozdravio travu!

 

KVOTE ZA OSVAJANJE


1. Novak Đoković 2,50
2. Rodžer Federer 4,33
3. Rafael Nadal 6,50
4. Aleksander Zverev 12,00
5. Marin Čilić 12,00
6. Stefanos Cicipas 17,00
7. Miloš Raonić 17,00
8. Kevin Anderson 26,00
9. Dominik Tim 29,00
10. Grigor Dimitrov 41,00


Za razliku od prethodnih godina, Đoković ove sezone pred Vimbldon praktično neće imati ozbiljan meč na travnatoj podlozi. Nakon Rolan Garosa i prelaska sa šljake na travu, Novak nije igrao, a čak je i u Beogradu trenirao na betonu. Jedini turnir koji će igrati na travi je pomenuti Budls, ali to je egzibicija i daleko od ozbiljne provere. 

Armenulić priznaje da je očekivao drugačije pripreme.

- Egzibicija nije isto što i turnir. Drugačija je atmosfera, tu igrate opušteno, nemate pritisak... Možda bi bolje bilo da je odigrao Kvins ili Hale, da oseti turnirsku atmosferu na travi. Ali to je samo moje mišljenje, Nole ima svoj tim i oni odlično znaju šta rade - ističe Armenulić.

KAKAV BI TO SPEKTAKL BIO! Federer i Đoković tek u finalu Vimbldona!

Cicipas preti

Novakova očekivanja pred Vimbldon su najviša. On kaže da ga sama činjenica što je prvi na svetu obavezuje da ide na trofej.

- Uvek imam najviše ciljeve. Trenutno sam na vrhu svetske rang-liste i uzimajući u obzir da sam branilac titule na Vimbldonu, logično da se nadam da ću dogurati do kraja. Mislim da su Federer i Nadal u vrhu favorita za osvajanje turnira. Definitivno smo nas trojica najveći favoriti - kaže Novak.

Foto: reuters

 



Mnogi teniseri već su naoštreni da osvoje Vimbldon. Mladi Grk Stefanos Cicipas (20) kaže da je spreman za borbu.

- Ove godine želim da vidim nešto drugačije u vrhu tenisa. Nadam se da ću ja biti taj koji će promeniti stvari. Dosadno je kad gledaš Novaka, Rafu i Rodžera da stalno pobeđuju - zaključuje Cicipas.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija