• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.M.

06.08.2020

13:10

PLJUVALI SU SRBINA, SAD ZAVISE OD NJEGA! Ameri mole Noleta da spase US open!

Tenis

PLJUVALI SU SRBINA, SAD ZAVISE OD NJEGA! Ameri mole Noleta da spase US open!

Podeli vest

Pljuvali su ga, a sad ga mole da im dođe! Organizatori US opena nadaju se da će Novak Đoković (33) doći u Njujork i tako spasti njihov turnir od potpune propasti

Odranije je poznato da Rodžer Federer neće igrati u Americi, a u utorak je i Španac Rafael Nadal otkazao učešće. Nakon toga Amerikanci su saopštili da će Nole predvoditi listu tenisera na Flašing Medouzu od 31. avgusta do 13. septembra. Naš as, međutim, još nije potvrdio da će igrati.

Planira i Sinsinati

Novak je ranije rekao da mu je u planu da nastupi na mastersu u Sinsinatiju, koji bi takođe trebalo da bude održan u Njujorku od 22. do 28. avgusta. Ipak, srpski teniser i dalje prati situaciju sa epidemijom koronavirusa, a konačnu odluku o tome hoće li putovati u Sjedinjene Američke Države saopštiće do kraja nedelje. To je potvrdio i Đokovićev tim.

- Novak nije potvrdio učešće na US openu. Očekuje se da odluku donese danas ili sutra. Čim odluka bude doneta, javnost će biti obaveštena - poručili su iz tima prvog tenisera sveta.
Amerikanci ipak i dalje ne gube nadu da će moći da održe grend slem na koliko-toliko zadovoljavajućem nivou, pa su Novaka naveli kao predvodnika još šest igrača iz top 10 na ATP listi.

Đoković predvodi listu na kojoj je sedam od deset najboljih igrača na ATP listi. Pored trostrukog šampiona US opena, tu su i Dominik Tim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini i David Gofan. Rodžer Federer je ranije otkazao učešće, ali zbog povrede kolena", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu US opena.

Foto: reuters

Ishitreno saopštenje verovatno je posledica panike među organizatorima nakon što je drugi reket sveta, Španac Rafael Nadal odlučio da ne igra u Njujorku. Kako je naveo, on je poslušao srce, jer situacija zbog epidemije koronavirusa u svetu nije pod kontrolom. Ovakav rasplet se i očekivao, s obzirom na to da je Nadal branilac titule, ali će mu 2.000 bodova svakako ostati na ATP listi, kao i svima, uprkos tome što ne učestvuje.

Otkazivanje je opcija

Takođe, i dalje je otvorena opcija da se njujorški grend slem uopšte ne održi. Ukoliko ipak bude na programu kada je planirano, pravila će biti rigorozna za sve učesnike i njihove saradnike. Sa teniserom će moći da doputuju samo još tri osobe, od kojih će samo jednoj biti dozvoljen pristup teniskim terenima.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17