• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.02.2021

13:00

NOVAK SVE ZABEZEKNUO IZJAVOM O SUDIJAMA! Ostaće bez posla, ali ja sam za tehnologiju!

Tenis

NOVAK SVE ZABEZEKNUO IZJAVOM O SUDIJAMA! Ostaće bez posla, ali ja sam za tehnologiju!

Podeli vest

Stav Novaka Đokovića jasan je odavno, prvi teniser sveta zagovara ideju da tehnoligija zameni linijske sudije, on to ne krije i već je o tome javno govorio

Na Australijan openu se koristi automatski sistem, sudija više nema na terenu. Prvi teniser sveta je i zbog toga kritikovan.

Novinari su ga ponovo pitali o sudijama nakon što je pobedio Frensisa Tijafoa u drugom kolu Australijan opena.

-  Pričao sam o tome i na prethodnoj konferenciji. Mislim da je dobro da imamo automatski sistem. Razumem da imamo tradiciju, da je to deo istorije,  da imamo linijske sudije. Kao što sam ranije rekao, ja sam za to da svako ko je na terenu ili u organizaciji ima jedinstveno iskustvo. Imamo mnogo dobrovoljaca širom sveta. Razumem da to nešto oduzima od prethodnog iskustva, mnoge sudije ostaju bez posla. S druge strane, mislim da je to neizbežno u budućnosti tenisa. Ja to podržavam. Naravno, voleo bih da ostanu sakupljači loptica. Što se tiče linijskih sudija, podržavam tehnologiju - opet je jasan bio prvi teniser sveta, pa nema sumnje da će se ubrzo neko javiti da ga zbog ovoga ispljuje. 

Foto: reuters

 

Amerikanac je pošteno namučio Srbina u drugom meču u Melbunru, uzeo mu je jedan set.

- Impresioniran sam kako se takmičio. Servirao je veoma dobro, borio se žestoko. Terao me je da igram do krajnjih granica. Drugi i treći set su bili jako tesni. U četvrtom, imao sam više prilika i iskoristio jednu od njih sredinom seta. U svakom slučaju, uslovi su bili izazovni. Bilo je jako toplo, imali smo duge razmene. Bilo mi je teško da ga slomim na bekhend strani. Bekhend mu je bio veoma dobar, konstantan, nije imao mnogo grešaka. Vrlo je brz igrač. Nikad ne znaš šta ti sledeće stiže. Da, bio je to težak meč, srećan sam što sam izašao kao pobednik iz ove bitke.

Foto: reuters

 

Novak proznaje da je u pojedinim momentima bio pasivan.

- Stavio me je u tešku poziciju. Nisam koristio prilike za brejk tako dobro. Povremeno sam bio previše pasivan. Jednostavno, nisam osećao lopticu danas kao obično. Opet, čestitke na njegov račun što je učinio da se osećam tako neugodno na terenu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 3 godine

Zato i neces biti nabljbolji, tenis se igra za ljude,igraju ljudi, sude ljudi. Ti si peder, to sto ce ljudinostati bez pisla tebe ne interesuje. Veliki peder.

Edit

pre 3 godine

Djokovicu treba objasniti,da su linijske sudije skolovane pa im zivot ne zvisi od sudjenja,kao njemu od igranja.Vise nije ni smesan sa svojim izjavama,cak na protiv.

Vuk07

pre 3 godine

Novak nemoze da igra tenis à da ne napravi neki skandal na svakom turniru. Imam utisak njegovo ponasanje, je slicno razmazenog klinca. Sa Novakom je gotovo on je prolupao ovo je njegov kraj.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17