• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2021

12:29 >> 15:56

NOVAK SE ŽESTOKO POSVAĐAO SA SUDIJOM ZBOG KIŠE, PA ISKALIO BES NA AMERIKANCU i plasirao u osminu finala Rima!

Tenis

NOVAK SE ŽESTOKO POSVAĐAO SA SUDIJOM ZBOG KIŠE, PA ISKALIO BES NA AMERIKANCU i plasirao u osminu finala Rima!

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je Amerikanca Tejlora Frica 2:0 (6:3, 7:6) i plasirao se u osmini finala mastersa u Rimu

 

Nervirala je Novaka kiša tokom prvog meča u Rimu, sudija sa kojim se žestoko posvađao, ali se posle šest sati agonije domogao osmine finala takmičenja. 

Đoković će u četvrtak igrati naredni meč, a protivnik će mu biti bolji iz meča Kameron Nori - Alehandro Davidovič Fokina.

Foto: tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 

Vrlo turbulentan meč je iza Novaka Đokovića. Nakon lako dobijenog prvog seta, u drugom je viđena prava drama. Činilo se da će Novak prvim brejkom doći do lake pobede, međutim, Fric je brzo uzvratio. Imao je naš teniser priliku da pri rezultatu 5:4 završi meč na svoj servis, ali je američki teniser uzeo brejk. Nakon tog gema, kiša je počela jako da pada i meč je pomeren.

U nastavku se došlo do taj brejka, u kom je Novak uspeo da savlada Frica. Na samom startu prvog seta, Đoković je uzeo brejk rivalu i poveo 2:0. Već u narednom gemu potvrdio je osvojen brejk i stekao veliku prednost od 3:0.

Do kraja prvog seta, Novak je sačuvao prednost gema i slavio 6:3.Drugi set počeo je savršeno za svetskog broja jedan. Već na startu je uzeo brejk, a u narednom gemu ga je potvrdio.

Foto: tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 

Međutim, naredna dva gema je osvojio Fric i vratio izjednačenje. U petom gemu, Novak Đoković je ponovo uzeo brejk i činilo se da će lako doći do pobede.

Amerikanac je uspeo da oduzme servis Đokoviću pri rezultatu 5:4 za srpskog tenisera. Nakon tog gema, kiša je počela jako da pada i meč je morao da se pomeri. Novak je bio izuzetno nervozan jer je padala kiša, a sudija nije mario za njegove zahteve da prekine meč. U jednom  momentu prvi teniser sveta je čak i vikao na sudiju u stolici:

Foto: tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 

- Koliko još želiš da se igra? Tri puta sam te pitao da prekineš meč! - vikao je Novak na sudiju, koji je ipak prekinuo meč kada su se pojavile barice na terenu.

 

 

Posle tri sata pauze igrači su se vratili na teren, a Đoković je ekspresno završio posao. Odigrana su još dva gema, stigli su do taj-brejka u kojem je srpski teniser slavio sa 7:5.

 

Foto: reuters

 

TOK MEČA:

Pobeda srpskog tenisera rezultatom 2:0 (6:3, 7:5)

7:6 - Kraj! Novak je dobio taj brejk 7:5 i osvojio drugi set!

6:6 - Đoković je uzeo gem na svoj servis. Idemo u taj brejk!

5:6 - Fric je dobio svoj servis. Imao je Amerikanac poteškoća u gemu, ali je izvanrednim forhendom osvojio bitan gem.

19:50 - Meč se nastavlja.

Drugi set:

Prekida se meč zbog kiše. Ne deluje da će prestati uskoro, a igrači će morati da sačekaju povoljnije vremenske uslove. Novak je propustio da reši meč svojim servisom, tako da se meč prekida pri rezultatu 5:5 u drugom setu.

5:5 - BREJK Frica! Đoković je servirao za pobedu, međutim, Fric je vezao poene sjajnim bekhendom i pogađao nemoguće!

5:4 - Fric je osvojio svoj servis gem, a u narednom, Đoković servira za pobedu.

5:3 - Bravo Nole! Uspeo je da spasi tri brejk lopte. Fric je na prednost Đokovića odigrao fantastični behend koji je pogodio spoljni deo linije. Dugo je trajao gem, a kada je Fric izbacio lopticu u aut pri rezultatu 40:40, Novak je glasno proslavio poen. U narednom poenu, Fric je napravio iznuđenu grešku, a srpski teniser je došao na korak od pobede.

4:3 - Amerikanac je lako osvojio svoj servis. Napravio je duplu servis grešku pri rezultatu 40:0, a Novak je došao do 40:30. Međutim, Fric je draj volej udarcem osvojio gem na svoj servis.

4:2 - Samo jedan poen je Novak izgubio, a pri rezultatu 15:15 Novak je prokomentarisao ,,Raspad sistema''. Nismo sigurni šta je hteo da kaže, ali je svakako jako blizu trijumfa!

3:2 - BREJK! Đoković je vratio brejk prednosti. Bilo je 30:30, ali je Đoković odličnim forhendom došao do velike prednosti!

2:2 - Američki teniser vraća brejk. 

2:1 - Fric je osvojio treći gem drugog seta, zavrršivši ga sjajnim smečom.

2:0 - Srpski teniser je lako potvrdio brejk. Počela je jaka kiša u Rimu.

1:0 - Već na startu drugog seta, brejk! Uspeo je Novak da oduzme servis rivalu bez izgubljenog poena!

Prvi set:

6:3 - Uspeo je Novak da osvoji prvi set! Sa lakoćom je dobio ovaj gem! Ipak, imao je prvu duplu grešku na meču u njemu! Iskoristio je prvu set loptu!

5:3 - Uspeo je da da smanji Fric! Novak servira za vođtsvo u setovima!

5:2 - Viđena je prva brejk lopta na meču za Frica, ali Đoković nije dopustio Amerikancu da je iskoristi, a onda se ponovo spasio i izjednačio! Nije bio lak gem, ali je Nole spasivši dve brejk lopte povisio prednost!

4:2 - Uspeo je Fric da smanji prednost Đokovića! Novak je u jednom momentu pomislio da lopta ide u aut, ali se prevario, a Amerikanac je pogodio liniju! Ipak, Srbin i dalje drži konce u svojim rukama!

4:1 - Sa lakoćom dobija prvi teniser sveta ovaj gem! Igra mirno Novak i za sada deluje sjajno! I dalje je dobra šljaka za igru samo su linije sporne! Dobro služi Đokovića servis za sada! Ako neko od igrača zatraži prekid meča zbog kiše, tako će i biti!

 

 

3:1 - Novak je imao dve brejk lopte, ali je uspeo Fric po prvi put danas da osvoji gem!

3:0 - Odličan početak za Novaka! Uspeo je da potvrdi brejk i ne dozvoljava da mu Fric napravi probleme!  Mali broj ljudi koji se nalazi oko terena drži peškire, kabanice ili kačkete na glavama! Malo kiše se toleriše na šljaci, ali videćemo kako će se odvijati situacija!

 

 

2:0 - Brejk za Đokovića! Dobro je startovao Novak, ali kiša počinje da sipi u Rimu! Ostaje da se vidi da li je samo prolazni oblak ili će meč morati da se prekine...

1:0 - Vodi Novak! Nije baš glatko osvojio prvi gem, ali najvažnije po njega je da vodi! Đoković je na 30:30 primorao protivnika da se približi mreži, a onda je rešio gem u svoju korist!

15:29 -Počeo je susret, Đoković servira!

15:23 - Novak je izabrao da prvi servira i počelo je zagrevanje...

15:21 - Igrači su na terenu.. Uskoro se očekuje početak!

 

 

15:06 - Upravo je Beretini obezbedio drugo kolu Mastersa u Rimu! Očekuje se da uskoro krene meč između Đokovića i Frica!  Slavio je Italijan sa 2:1 protiv  Basilašvilija! (4:6, 6:2, 6:4)

15:05- Uskoro će kraj susreta između između Beretinija i Basilašvilija, a odmah nakon tog meča, napokon kreće Novakov!

13:02 - Kasniće meč! Prvo je bilo predviđeno da počne u 13 časova, pa je to prolongirano za 14:00, ali pošto je tek počeo susret između Beretinija i Basilašvilija, sada i teniseri i navijači sa nestrpljenjem očekuju početak susreta između Đokovića i Frica!

Foto: reuters

 

12:35 - Najveći izazov za Đokovića biće da zaustavi Fricov servis i forhend. Poznato je da se na to visoki Amerikanac (193cm) najviše oslanja! Ume i da pomeša stvari u igri, pa da krene na mrežu. Nema sumnje da ga je Nole ponovo dobro analizirao,  i da je spreman da opet zagospodari  terenima!

12:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv prenos meča mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Tejlora Frica! Na portalu Informer.rs možete pratiti tekstualni prenos meča iz minuta u minut!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17