• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2021

11:14

ČELNICI ATP SE PRAVE LUDI! Neće da odgovore na Novakova pitanja!

tanjug/ap photo

Tenis

ČELNICI ATP SE PRAVE LUDI! Neće da odgovore na Novakova pitanja!

Podeli vest

Novak Đoković je dva dana pred početak Vimbldona bez dlake na jeziku govorio o sukobu sa ATP-om

Prvi teniser sveta pokušava da pomogne teniserima, a pošto to nije mogao u Savetu igrača osnovao je novi sindikat igrača - PTPA.

ATP već mesecima žestoko udara na prvog tenisera sveta, čak je promenio pravila kako bi onemogućio Đokovića da postane deo Saveta igrača. Po novoj odredbi igrač nije mogao da bude istovremeno član dve organizacije, pa su Đokoviću dali da bira. Srbin se ni trenutka nije dvoumio, a njegovo mesto su popunili Rodžer Federer i Rafael Nadal, kao predstavnici Top 10 igrača.

Foto: tanjug/ap photo

 

PTPA je od ATP tražila odgovore na neka pitanja,a li ih nikada nije dobila. Među važnim pitanjima koje Novak pokušava da reši su: Zbog čega je napravljen 30-godišnji plan ATP? Kako će biti „iskopavani“ podaci i kako će biti korišćeni? Kakve benefite imaju igrači ukoliko garantuju prava ATP da rudare i monetizuju te podatke? Da li igrači učestvuju u uvećanoj vrednosti ATP medija? Da li igrači učestvuju u uvećanoj vrednosti turnira? Šta je ispregovarano  sa privatnom vlasničkom firmom CVC i kako će uticati na igrače?

Foto: tanjug/ap photo

 

 

Koje dodatne povlasticame (zdravlje, osiguranje, penzija) će primati igrači? Šta će se desiti sa planom ako ATP ne može da usaglasi prava sa grend slem turnirima, WTA i ITF? Zašto se profit deli na osnovu gomile, a ne na osnovu pojedinačnih turnira (čini se da bi tako profitirali turniri)? Šta je deo profita i nije deo prihoda? Zašto je infrastruktura uključena kao trošak? Kako su definisani troškovi u podeli profita? Koji je projektovani vremenski okvir kada će nova formula za nagradni fond biti korišćena na turnira 250 i 500 kategorije? Koji ATP događaji (ATP kup, Next gen ATP, Završni masters) nisu uključeni u predloženi model podele novca?

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija