• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2021

20:07

TROICKI SE PRISETIO KARIJERE: Novaka sam POBEDIO 9:0! Finale Dejvis kupa je bio NAJVEĆI pritisak!

Tenis

TROICKI SE PRISETIO KARIJERE: Novaka sam POBEDIO 9:0! Finale Dejvis kupa je bio NAJVEĆI pritisak!

Podeli vest

Viktor Troicki je odlučio da završi karijeru, a u intervjuu se prisetio svoje karijere

Mnogi su mu poželeli sreću, a o tome je o tome govorio za zvanični sajt ATP.

 - Bila je ovo jedna divna vožnja. Srećan sam zbog svega što sam uspeo, snove koje sam imao sa prijateljima još kao dete sam pretvorio u stvarnost. Uradio sam neke stvari koje nisam mislio da mogu. Posvetiću se sada više porodici i uživaću sa njima - počeo je Troicki.

Osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije 2010. godine ostaće mu u sećanju.

- Osvajanje Dejvis kupa 2010. godine pred našom publikom i pobeda u odlučujućem petom meču nešto je što nikada neću zaboraviti. Dobro pamtim svaki detalj, nismo znali ko će igrati taj poslednji meč. Bio sam u svojoj sobi u obližnjem hotelu dok su Đoković i Monfis igrali. Onda je stigao poziv, rekli su mi da ja igram. Bio je to najveći pritisak koji sam osetio u karijeri. Međutim, kada sam izašao na teren bio sam fokusiran kao nikada u životu. Osećao sam kao da ne mogu da pogrešim, nerealan performans, pamtiću to zauvek.

Foto: AP/Photo

 

Troicki se podsetio svojih početaka, a u tom periodu je već imao mečeve sa Đokovićem i Tipsarevićem.

- Poznajem Noleta još od njegove osme godine. Igrali smo jedan protiv drugog na jednom od njegovih prvih turnira. Bilo je to u drugom kolu, sećam se da sam ga pobedio sa 9:0 u gemovima. Janko je dve godine stariji od mene i prihvatio me je kao brat, pomogao mi je dosta, podržavao i davao mi sjajne savete. Možda nisam bio tako talentovan kao neki drugi igrači u mojim godinama, zato sam morao da se dokazujem još više i da radim više da bih postao odličan igrač. Nikada nisam odustajao. Bilo je ovo jedno prelepo putovanje sa dobrim prijateljima.

Viktor će se sada posvetiti selektorskoj karijeri u reprezentaciji Srbije, a istakao je da su planovi već napravljeni.

- Biću na Olimpijskim igrama u Tokiju sa Srbijom. Takođe, radimo na proširenju Novakovog teniskog centra na Dorćolu gde smo imali dva ATP turnira nedavno. Plan je da Đoković započne i tenisku akademiju, formira tim i sve što treba. Nadam se da će i to biti zanimljivo kao vreme koje sam proveo na terenu - sa osmehom je zaključio Troicki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija