• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2021

07:04

TENIS JE OVO ČEKAO 52 GODINE! Novak je uradio nešto što nije viđeno od 1969. godine!

Tanjug

Tenis

TENIS JE OVO ČEKAO 52 GODINE! Novak je uradio nešto što nije viđeno od 1969. godine!

Podeli vest

Novak Đoković je šesti put u karijeri postao šampion Vimbldon, nakon pobede protiv Matea Beretinija (3:1)

Novak Đoković je u nedelju ispisao istroju! Stigao je Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula, sada imaju po 20. 

Ali, imaće nas as šansu da ih pretekne već na Ju Es openu jer je u sjajnoj formi ove sezone.

Foto: Tanjug

 

Beton je njegova omiljena podoga, a Amerikanci su mu prošle godine ostali dužni jer su ga diskvalifikovali pošto je slučajno lopticom pogodio sudijun koja je pala kada da je snajper pokosio.

Takođe, postao je tek četvrti teniser u istoriji koji je tri puta osvajao Vimbldon. Posle Pita Samprasa, Bjorna Borga i Rodžera Federera. Samo 10 igrača je uspelo da odbrani trofej na Vimbldonu u open eri. 

Foto: AP/Photo

 

Novak je posle Australijan opena, Rolan Garosa osvojio i Vimbldon i tako postao prvi igrač posle 52 godine koji je osvojio prva tri grend slema u sezoni. Poslednji je to uradio Rod Lejver 1969, tada drugi put u karijeri, nakon 1962. godine. U oba slučaja osvojio je sva četiri Grend Slema u istoj godini.

Preostali igrači koji su u karijeri osvajali četiri Grend slema u istoj godini su Džek Kraford (1933), Don Budž (1938) i Lu Hoad (1956).

 

 

Foto: Reuters

 

Prošlo je više od 10 godina od kada je jedan teniser pobedio na Rolan Garosu pa na Vimldonu. Rafael Nadal je to uradio 2010. godine, drugi put u karijeri, nakon 2008, dok je Federeru uspelo 2009. 

Lejver, Borg i Federer jedini su muškarci koji su postigli prekretnicu u otvorenoj eri. Sada je Novak i to uspeo.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boris

pre 2 godine

Kada su rekordi u pitanju nigde ne piše da je Don Badž apsolutni rekorder u osvajanju gren slem titula u nizu. Osvojio je šest uzastopnih gren slem titula(poslednje dve 1937 godine i sve četiri 1938 god.). Za njim slede Rod Vejler sa četiri u nizu i to mu je pošlo za rukom dva puta(oba puta sve četiri titule iste godine-1962 i 1968) i Novak Djoković jednom(dva poslednja GS 2015 i prva dva GS 2016god.).

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija