• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2022

01:10

KAD GA PUSTE IZ KAVEZA, NE ŽELIM TO DA GLEDAM... Novače, nisi sam! Legende digle glas!

pexels/tanjug/rojters

Tenis

KAD GA PUSTE IZ KAVEZA, NE ŽELIM TO DA GLEDAM... Novače, nisi sam! Legende digle glas!

Podeli vest

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, platio je cenu jer je bio iskren, smaztra Kim Klajsters

Australijske granične snage nisu odobrile vizu Novaku Đokoviću, odbacili su nezavisne i rigorozne medicinske izveštaje na osnovu kojih je prvi tenis sveta dobio izuzeće od vakcine. 

Sramno i skandalozno su se Australijanci poneli prema prvom teniseru sveta, satima ga mučlili na aerodromu, poništili mu vizu, a onda smestili u neuslovan hotel, gde će biti do ponedeljka kada će biti poznat ishod žalbe. 

Novak se iskorišćen kao oružje u političkoj borbi. Ali, neće se tek tako predati i nije sam. Uz njega su, pored njegove Srbije i navijača širom sveta,  brojne legende: Kim Klajsters, Tod Vudbridž, Aleks Koreča, Felisijano Lopez, ali i Tenis Sandgren, Sergej Stakhovski...

Kim Klajsters je iznela veoma važnu poentu.

- Izgleda da je 26 igrača tražilo medicinsko izuzeće, mnogi su to i dobili, među njima i Novak, ali izgleda mi da je Novak jedini bio iskren prema tome i javno je rekao da je dobio medicinsko izuzeće. Ne kažem da sam saglasna sa tom odlukom, ali moram da apostrofiram da je on jedini koji je podelio tu informaciju - navela je Klajsters.

Foto: Printscreen You Tube

Kim Klajsters

Španac Aleks Koreča kaže da ništa nije bilo do Novaka Đokoviča.

- Izvesno je da postoje i drugi igrači koji su dobili izuzeće, ali nikoga nije briga za njih, niko o tome ne priča. Novak je u centru pažnje. Mislim da je imao pravo da traži izuzeće. Ako su odlučili da mu odobre, trebalo je da ga puste da igra. Nije odluka bila njegova. Da su rekli da ne može, da mora da primi vakcinu, onda bi on donosio odluku - istakao je Koreča.

Dok Rafa i njegov stric Toni udaraju po Đokoviču, još jedan Španac je uz Srbina - Felisijano Lopez.

- Niko ne želi da najbolji na svetu ostane bez učešća na grend slemu. Ponekad nešto što počne loše, može još gore da se završi. Neće biti dobron za Australiju posle svega ovoga. Kakva šteta - rekao je Lopez.

Foto: Reuters

Felisijano Lopez

Javio se i Boris Beker, bivši trener prvog tenisera sveta.

- Novak je imao medicinsko izuzeće, zajedno sa još petoricom tenisera iz žreba. Sve je odradio u saglasnosti sa Australijan openom, profesionalno. Nije prekršio nijedno pravilo, dobio je dozvolu da igra, i to je povredilo one Australijance koji nisu godinu i po dana mogli da vide svoje najmilije.  Razumem gnev australijske javnosti, ali moram da stanem u odbranu Đokovića jer bez medicinskog izuzeća sigurno ne bi ni doleteo u Australiju - kazao je Beker.

Foto: Reuters

Boris Beker

Američki as Tenis Sandgren poslao je poruku podrške Đokoviću.

- Nisam siguran da bih, da sam na njegovom mestu, izdržao do ponedeljka i konačne odluke po žalbi, ali podržavam tu žalbu ako oseća da su ga tretirali nepošteno i nehumano.

Amerikanac smatra da će Novak biti nepobediv u Melburnu, ako ga kojim slučajem ipak puste da nastupi.

Foto: printscreen

Tenis Sandgren

- Zamišljam kako izlazi na teren, publika mu zviždi i podsmeva mu se, a on uprkos tome igra dobro. Inače ne želim da se sastanem s njim na terenu, jer nemam mnogo šansi, a u takvim prilikama, kada ga puste iz tog kaveza posle nekoliko dana - ne želim ni da gledam to, a ne da igram protiv njega. Kad je odlučan da nešto uradi bukvalno ga ništa ne može zaustaviti, jednostavno neće stati - zaključio je Sandgren.

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski smatra da je politika umešala prste u slučaj Novaka Đokovića u Australiji.

- Kad vam sledeći put neko kaže "sport se ne meša sa politikom", setite se da 6. januara 2022. nečiji čisto politički ego nije dozvolio najboljem teniseru na svetu da uđe u državu, u koju su mu vladine institucije dozvolile ulazak - napisao je Stahovski i emotikonom pesnice podržao Đokovića.

Foto: Reuters

Sergej Stahovski

Legendarni Australijanac Pol Meknami, crveni zbog svega što preživljava Đoković.

- Za sve one koji pitaju, svi igrači prolaze isti proces za dobijanje vize koji nadgleda Tenis Australija. Neverovatno je da je Ðoković jedini igrač kojem je viza odobrena, a zatim ukinuta. - Ono što znam je da se ovako nešto nikad nije desilo nijednom igrači u istoriji Austalijan opena. A desilo se braniocu titule i, voleli ga ili ne, Novak je osoba koja stoji uz svoja ubeđena i pridržava se svih postavljenih pravila - poručio je čuveni Australijanac.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17