• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2022

14:45

NOVAČE, DRUŽE, TI SI BUDALA! Život će mu biti pakao! Novakova prijateljica Peneta: Pobeda je za njega droga! Pati...

printscreen

Tenis

NOVAČE, DRUŽE, TI SI BUDALA! Život će mu biti pakao! Novakova prijateljica Peneta: Pobeda je za njega droga! Pati...

Podeli vest

Italijanka Flavija Peneta stala uz prvog tenisera sveta Novaka Đokovića posle deportacije iz Australije

Peneta kaže da će uvek biti uz prijatelja, ali da ona ne bi ostala kao on u Australiji da se bori, kao što je to uradio prvi teniser sveta. 

Australija je proterala Novaka Đokovića, kako su objasnili, jer je opasnost po "javni interes", odnosno zbog toga što može da utuče na ljude da se ne vakcinišu.

Novak je dobar čovek, nije opasnost

Obrukala se Australija maltretiranjem najboljeg tenisera, a teror je trajao 12 dana. Zabranili su mu da opet ispiše istoriju, da osvojio 10. grend slem u Melburnu, 21. istorijski najveći trofej u karijeri koji bi pretako Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Teško mi je da razumem... Nole je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstva, uvek je donosio veoma lične odluke. Za to je imao podršku od supruge Jelene, uvek uz njega. O proterivanju iz Australije teško mi je da se izrazim. Mogu samo da kažem da mi je veoma žao jer ne sumnjam da je Đoković dobar čovek, svakako ne predstavlja opasnost za javnost - kazala je Peneta za italijanski list Korijere dela Sera.

- Sumnjam da će se vakcinisati. Ostaće veran sebi, možda i više no što je bio ranije!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Naravno da bi bilo bolje da ostane kod kuće i ne izaziva Australiju. Primamljiv je napad na 21. grend slem titulu, ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Nole ima veliku želju da napravi taj rekord, šampioni su takvi, imaju vatru koja gori u sebi, kao Serena Vilijams koja je napunila 40 godina, a ne odustaje. Veliki šampioni nemaju ograničenja ili ih ne mogu prepoznati. U tome je njihova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva privlačnost. Da li ste videli šta se desilo čim je dobio vizu? Nole je izašao iz hotela za izbeglice i otišao na trening. Ovako se ponašaju samo oni koji imaju neverovatan fokus na cilju.

Novače, ti si budala

Peneta ističe da je za slobodu izbora kada se radi o vakcini protiv korone. 

- Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim svoju decu i sebe su lične, ima majki koje su se vakcinisale u trudnoći, a ja sam čekala da se porodim, tako da moj izbor nije pao i na moju ćerku. Mislim da jeste, ali ne utičem ni na koga. Da mi je sad Nole ovde rekla bih mu "Druže, ti si budala, mogao si mirno da ostaneš kod kuće sa ženom i decom".

Foto: Tanjug/AP

 

Pobeda je Novakova droga

Šokirana je Italijanka kako su Australijanci tretirali prvog tenisera sveta. 

- Tretirali su ga kao kriminalca. Nije trebalo da se dovede u poziciju da bude izbačen od australijske vlade. Znaš li šta bih ja uradila? Napuštajući aerodrom sa vizom u džepu, otišla bih da se dobro oznojim na centralnom terenu Australijan opena, fotografisala bih se sa osobljem i sazvača konferenciju za štampu u najvećoj prostoriji. Rekla bih "Dragi Australijanci, ja sam došla da igram tenis, nisam tu da nekome naudim. Jako mi je žao, viidmo se sledeće godine".

Peneta je potom zaključila:

- Nevakcinisanima će biti pakao! Sigurna sam da ga je sve ovo pogodilo, da pati. Nole je snažno ljudsko biće, ali je i vrlo osetljiv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija