• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.02.2022

19:30

AUSTRALIJANCI ZOVU NOVAKOVE ADVOKATE! Moraju da plate!

Rojters

Tenis

AUSTRALIJANCI ZOVU NOVAKOVE ADVOKATE! Moraju da plate!

Podeli vest

Novak Đoković je deportovan iz Australije, jer je ministar za imigracije Aleks Hok smatrao da je prvi teniser sveta opasnost po Australijance jer nije vakcinisan

Sada će Australija morati da plati što je "zakuvala". Zvanični podaci govore da je Australija za "proterivanje" Đokovića izdvojila 360.000 dolara, ali da to nije konačna suma, odnosno da će troškovi verovatno još narasti.

Foto: Rojters

 

Novac će morati da izdvoji Odeljenje za unutrašnje poslove Australije, a to se odnosi na prvo suđenje na Federalnom sudu na kome je Novak Đoković pobedio državu i dobio dozvolu da ostane u zemlji.

Nakon toga je Đokoviću ipak poništena viza odlukom ministra, dok njegova žalba nije usvojena i cenu tih pravnih troškova snosi Srbin.

Australijanci su poručili da će stupiti u kontakt sa advokatima Novaka Đokovića i dogovoriti se kako će troškovi suđenja biti isplaćeni.

Foto: Rojters

 

Novak Đoković kaže da je spreman da odustane od trofeja na Vimbldonu i Rolan Garosu, ako bude primoran da primi vakcinu protiv korone.

Pored toga prvi teniser sveta je za BBC poručio da nema ništa protiv vakcina, ali da je za slobodu izbora šta stavlja u svoje telo.  Nole je objasnio zašto su ga proterali iz Australije.

- Malo ljudi zna da ja nisam deportovan iz Australije na osnovu toga što nisam vakcinisan ili sam prekršio neka pravila. Sve je to zapravo odobreno. Razlog zbog čega sam deportovan iz Australije jeste taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskreciono pravo da mi poništi vizu na osnovu percepcije da bih mogao da stvorim neki antivakserski osećaj u zemlji ili gradu, sa čime se potpuno ne slažem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija