• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2022

20:05

NIKADA SE NEĆU OPORAVITI! Nadal ŠOKIRAO navijače svojom IZJAVOM - zavladala PANIKA!

Tanjug/AP

Tenis

NIKADA SE NEĆU OPORAVITI! Nadal ŠOKIRAO navijače svojom IZJAVOM - zavladala PANIKA!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal stigao je u Indijan Vels kao veliki favorit nakon sjajnog starta sezone

Rafael Nadal je neporažen od početka sezone, ima tri titule i 15 pobeda. Naredni izazov imaće u Indijan Velsu koji nije osvojio od 2013. godine. Pored toga, ukoliko trijumfuje u Kaliforniji biće to 37. masters titula kojom bi se izjednačio sa Novakom Đoković. 

Španac je neposredno pred početak Indijan Velsa govorio za "Lekip", a tokom intervjua sa francuskim novinarima objasnio je šta ga je koštalo šestomesečne pauze prošle godine. 

- Prošao sam kroz težak period. Ljudi pričaju o tih šest meseci u kojima nisam igrao, posle Rolan Garosa. Ako se sećate, posle Australijan opena 2021, nisamo morao da igram sve do sezone na šljaci jer sam imao problem. Posle Rolan Garosa jedva da sam mogao da hodam dve nedelje. Nisam mogao normalno ni niz stepenice. Morao sam da se povučem sa Vimbldona, a nisam bio spreman da igram u Vašingtonu, iako sam želeo da probam. Dva meseca treninga pre toga, bili su užasni. Nisam mogao da ogradim normalan trening. Period tokom kog sam patio, mnogo je duži od tih šest meseci pauze - rekao je Nadal. 

Iako je od početka sezone najsigurniji igrač na ATP turu, Rafael Nadal svestan je toga da će rezultat na Indijan Velsu zavisiti od njegovog zdravstvenog stanja. 

- Kada će moje stopalo sto odsto da se oporavi? Nikada! To je rana koja ne može da zaceli. Istina je. Jednog dana je dobro, drugog loše. Morate da se o tome starate najbolje što možete i da nađete način da da igrate bez ograničenja. Cilj je da igram bez straha od postavljanja stopala tamo gde je potrebno da bih lopticu udario kako treba. To nije bilo moguće dugo vremena. Ove godine, u tome sam uspevao u većini. Zato ponovo uživam u tenisu. Ipak, ako mi kažete da moje stopalo nije razlog za brigu, to nije istina - dodao je Rafael. 

Foto: Tanjug/AP

Za kraj, Nadal je smirio svoje navijače izjavom da se trenutno oseća maksimalno dobro, a kao dokaz za to su sjajni rezultati. 

- O tome brinem svaki dan. Videćemo kako će se stvari sa stopalom razvijati. Ne mogu biti srećniji nego što sam sada. Ipak, biće vremena kada ću morati više da pazim, možda prekinem da igram neko vreme i nađem ravnotežu između igranja i odmora. Trenutno mi je glavna stvar da dobro planiram turnire, to mi je cilj - podvukao je Rafael Nadal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija