• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2022

11:53

CEO SVET OVO ČEKA! Đoković je nesalomiv na mastersima ako uradi jednu stvar!

reuters

Tenis

CEO SVET OVO ČEKA! Đoković je nesalomiv na mastersima ako uradi jednu stvar!

Podeli vest

Ceo svet čeka polufinalni meč između prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i mladog Španca Karlosa Alkarasa

Nije malo tenisera koje smo tokom minulih godina najavljivali kao naslednike Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Ali, nažalost, samo bi bljesnuli, nemoćni protiv najjačih, nisu bili kadri da skinu sa trona "veliku trojku" posebno Novaka Đokovića koji nemilordno dominirao tokom poslednjih 10 godina.

Međutim, Karlos Alkasar je sasvim druga priča. Čini se da je on dugo čekani naslednik verovatno najbolje trojke ikada u "belom sprotu". Srušio je u četvrtfinalu Madrida Rafaela Nadala, a sad bi da uzme skalp NOvaku Đokoviću u borbi za polufinale. 

Foto: reuters

Karlos Alkras preti Novaku Đokoviću

Istina, Novak Đoković nije u životnoj formi, ali je i dalje prvi reket sveta. Da Nole igra u najboljem izdanju ne bi bilo potrebno polemisati ko će u finale Madrida. Ipak, pošto je ove godine odigrao smao tri turnira. Alkasar će imati šansu, ako bude znao da je iskoristi. Jer, nije bez razloga Đoković jedan od najboljih ikada, i kada je briljirao toliko je moćan igrač da njegova prosečna igra zna da bude nedostižna za druge tenisere.

Želi, potrebna je Novaku ova pobeda, trofej u Madridu, ne samo zbog bodova, kako bi zadržao prvo mesti, već zbog onog najvažnijeg što ga čeka za nekoliko nedelja u Parizu - Rolan Garosa. Samo su grend slemovi bitnu Srbinu, a ima jedna manje od Nadala, koji vodi 21:20. Zbog toga je važno da na Rolan Garos stigne u vrhunskom izdanju.

Foto: reuters

Kralj - Novak Đoković

Takođe, u Madridu je za Đokovića važno da osvoji prvi set. Ima neverovatan bilans na masters turnirima kada uzme prvi set: 327 pobeda i samo deset poraza! Mora mnogo znoja da se prolije da bi se okrenuo meč protiv Novaka kada dođe na pola puta od trijumfa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija