• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2022

07:09

ITALIJAN VATRENO BRANI NOVAKA! Napadaju ga NESPOSOBNE KUKAVICE, ali je svetu potreban ĐOKOVIĆ!

Tanjug

Tenis

ITALIJAN VATRENO BRANI NOVAKA! Napadaju ga NESPOSOBNE KUKAVICE, ali je svetu potreban ĐOKOVIĆ!

Podeli vest

Čuveni italijanski kritičar i istoričar umetnosti Vitorio Sgarbi oduševljen je Novakom Đokovićem

Prošlo je gotovo sedam dana od kako je Novak Đoković osvojio titulu u Rimu, a još uvek je srpski teniser glavna tema na Apeninima. Prvi reket sveta je u finalu savladao Stefanosa Cicipasa i pokazao da je uspeo da se izbori sa svim nedaćama koje su ga snašle od početka 2022. godine. 

Čuveni italijanski kritičar i istoričar umetnosti Vitorio Sgarbi jedan je od onih koji se dive Novaku Đokoviću. Italijan je u jednom intervjuu za tamošnje medije istakao kako je srpski teniser simbol slobode i hrabrosti. 

- Đoković je simbol slobode i hrabrosti. Đoković nije dobio samo jedan meč, već je pobedio sve koji su hteli da ga speče da igra - rekao je Sgarbi. 

Italijan je u domovini poznat i po svom političkom aktivizmu. Zbog toga, dotakao se i odluke brojnih sportskih udruženja da ruskim i beloruskim sportistima bude zabranjeno takmičenje na evropskoj sceni. 

- Umetnost je individualna stvar, muzika je individualna, sport je individualan i ni vaše državljanstvo niti neki stav ne mogu da budu razlog da se spreči neko da dominira. Tako da ko god da je sprečio Đokovića da igra u Australiji - on je kukavica. To je vlada nesposobnih koji su ga tretirali kao da je bolestan. Toliko je bio bolestan da je stigao u Italiju i osvojio turnir čim su ove zabrane koje su postavili nesposobni ukinute - poručio je Italijan. 

Foto: printscreen

Za kraj, Sgarbi je dodao da čvrsto stoji uz Novaka Đokovića, njegove stavove i ideje, jer smatra da je čovečanstvu potrebno zdravo razmišljanje. 

- Moramo da živimo u zdravom svetu, a bolesni moraju da se leče. A Đoković je pokazao kakav je čim su mu dozvolili da igra. Sada vidimo da živimo u svetu nesrećnih i u svetu kukavica. Đoković je sa druge strane simbol hrabrosti i slobode. Uz njega sam i podrđavam ga u ovom trenutku - podvukao je Sgarbi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17