• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

07:09

SRBIN UPUCAN U AMERICI JEDVA PREŽIVEO! Njegova devojka sve otkrila, minuti su ga delili od smrti, spasao ga policajac...

Instagram/Luka Stojanović

Tenis

SRBIN UPUCAN U AMERICI JEDVA PREŽIVEO! Njegova devojka sve otkrila, minuti su ga delili od smrti, spasao ga policajac...

Podeli vest

Mladi srpski teniser Luka Stojanović upucan je u Sjedinjenim Američkim Državama, a njegova devojka Mišel otkrila je šta se desilo kobne noći

Luka Stojanović  je upucan sredinom maja kada je izašao ispred kuće da vidi šta nije u redu sa njegovim automobilom. Srbin je završio u oblnici, imao je nekoliko operacija, potrebna mu je novčana pomoć, a među prvima su pritekli Novak Đoković i Olga Danilović.

Stojanović je posle operacija pušten na kućno lečenje, ali su ostali veliki neplaćeni računi, pa je pokrenuta akcija kako bi mu se pomoglo. Troškovi lečenja i operacije su iznosili više od 300.000 dolara i Luka morao da snosi 20 odsto, što ne može sam, o čemu je Olga Danilović putem Instagrama obavestila javnost i pozvala ljude koji su u mogućnosti da pomognu.

Na sajtu "gofundme" objavljeno je i šta se zaista desilo 21-godišnjem Srbinu. Priču je otkrila Lukina devojka Mišel.

- Lukin život je 13. maja 2022. imao neočekivani okret. Po dolasku kući te večeri, delovalo mu je da nešto nije u redu sa automobilom. Normalno je prišao prednjem delu auta kako bi video šta je problem. Mladi čovek je sedeo u njegovom automobilu. Nažalost, taj čovek je imao pištolj i krenuo je da beži, ali je usput upucao Luku u kuk. Metak ga je pogodio u butnu arteriju – glavnu arteriju koja ide od srca. Zbog adrenalina koji se podigao zbog povrede koja ga je dovela u životnu opasnost, Luka je uspeo da uđe u kuću po peškir, pa je pozvao i policiju dok mu je noga krvarila.

 

Luka bio nacionalni šampion

Luka Stojanović je rođen 26. septembra 2000. godine u Paraćinu, a svojevremeno je bio 836. junior sveta. Najveći uspeh imao je u dubl konkurenciji, gde je bio nacionalni šampion u U18 konkurenciji, a peti je bio u zemlji u tom uzrastu 2018. godine. U Sjedinjenim Američkim Državama pohađa privatni Lipskomb Univerzitet u Tenesiju, a deo je univerzitetske teniske ekipe od maja 2021. godine. Još uvek nije upisao nijedan ATP bod u karijeri.

 

Na sreću, policajac je bio u blizini, pronašao je Luku posle nekoliko minuta i uspeo je da mu spasi život. Doktor je kasnije rekao da Luka ne bi preživeo da je krvario još četiri minuta. Zbog ove povrede Luka je imao nekoliko operacija i transfuzija krvi. U bolnici je bio dve nedelje, pa se oporavljao još nedelju dana. Iako mu je dozvoljeno da se vrati u svoj stan, nastavlja da ide na rehabilitaciju nekoliko puta nedeljno kako bi povratio snagu i funkciju tela. Pored ogromnog emocionalnog i fizičkog tereta u ovom veoma izazovnom vremenu za Luku, problem su napravili i računi lečenja. Moje ime je Mišel i ja sam Lukina devojka. Sve ovo vreme sam uz njega svakim korakom. Svedočim svim izazovima, ali i dobrim ljudima koji su nam pomogli. Sredstva će ići direktno na Lukin račun kako bi mogao da plati račune.

Svaka finansijska pomoć je blagoslov za njega i njegovu porodicu. Oko njega je mnogo ljudi kojima je stalo do njega i oseća veliku podršku. Unapred hvala svima i nadam se da ćemo jednog dana moći da vam se zahvalimo lično - navodi se u poruci.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17