• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

14:15

NEVEROVATNA IZJAVA NADALOVOG ZEMLJAKA! Agut: Za Rafu je normalno da trpi bol!

reuters

Tenis

NEVEROVATNA IZJAVA NADALOVOG ZEMLJAKA! Agut: Za Rafu je normalno da trpi bol!

Podeli vest

Španski teniser Roberto Bautista Agut kaže da je Rafael Nadal navikao da živi sa bolom

Rafael Nadal mesecima priča o problemu sa stopalom, sam je priznao da godinama igra sa bolovima, a da je za njega normalna situacija da trpi bol, potvrđuje i Agut pred početak Vimbldona (27. jun).

- Nadal je uvek favorit na svakom turniru. On je mnogo radio na stanju svog tela. Za njega je normalno da  trpi bol i neugodne situacije. Rafa je teniser koji je premašio limite normalnog. Verovatno ima najveću sposobnost da se žrtvuje i prevazilazi teške trenutke - izjavio je Bautista Agut, 20. teniser sveta, koji će igrati u polufinalu turnira na Majorki, pošto mu je meč predao Nik Kirjos zbog povrede stomačnih mišića.

Foto: Tanjug

Roberto Beutista Agut zna kako je Nadalu

Specijalnom tretmanom pokušava Nadal da ublaži konstantan bol u stopalu.

- Injekcije u nerve su mi dobro prošle, sada idem da uradim tretman koji se sastoji od intervencije na dva nerva. Ovo je nešto što mi je dobro funkcionisalo i što mi je otklonilo bol u prošlosti. Sastoji se od injekcija pulsirajućom radiofrekvencijom koje bi mi mogle pomoći da smanjim osećaj koji imam u mom stopalu - objasnio je nedavno Nadal, pa nastavlja:

Foto: reuters

Rafael Nadal konstantno trpi bolove

- Pomaže mi da imam sličan osećaj koji sada imam, a ne sličan ovome tokom meča, jer mi je noga totalno utrnula. Intervencija dezinhibira nerv i uklanja osećaj bola koji je toliko trajan. Videćemo da li sa ovim tretmanom možemo ostaviti nerv u polusnu i imati taj osećaj koji je trajniji, čak i ako me ostavi sa nogom bez toliko osetljivosti. Jedini način da se igra je bio da se uspava stopalo. Uradite daljinski blok nerava sa injekcijama anestetika. Stopalo ostaje bez osetljivosti. Ono što zaspi je senzorni nerv, a ne motor, tako da imate praktično potpunu kontrolu nad stopalom. 

Podsećamo, Nadal je uprkos povredi stopala furiozno počeo sezonu. Trijumfovao je an Australijan opena,a potom i osovjio 14. Rolan Garos, njegov 22. grend slem u karijeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija