• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.07.2022

12:15

ĐOKOVIĆ ĆE TEŠKO STIĆI NADALA, BIĆE STALNA BORBA! Iskusni stručnjak vidi Novaka u finalu Vimbldona, ali se pribojava Španca!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ ĆE TEŠKO STIĆI NADALA, BIĆE STALNA BORBA! Iskusni stručnjak vidi Novaka u finalu Vimbldona, ali se pribojava Španca!

Podeli vest

Novak Đoković može do finala Vimbldona, rekao je za Informer.rs iskusni srpski stručnjak Radmilo Armenulić posle plasmana našeg asa u polufinale, ali kaže da se pribijava potencijalnog duela sa Rafaelom Nadalom

Novak Đoković (35) trenirao je živce navijačima, bio pred eliminacijom, gubio je 0:2, ali je preokrenuo protiv Janika Sinera i izbori još jedno polufinale londonskog grend slema!

Šestostruki šampion prestižnog turnira pobedio je u četvrtfinalu Italijana Janika Sinera sa 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. Noletu će polufinale u petak biti 11. u karijeri na Vimbldonu, a igraće protiv Kamerona Norija. 

Radmilo Armenulić za naš portal kaže da je Novak Đoković podsetio na stare dane, čak sedam puta u karijeri vratio se na grend slemu posle gubitka dva seta.

- Siner je izuzetno dobar igrač, mlad, perspektivan, pred njim je velika budućnost. Ali, Novak je opet pokazao da može da se snađe u najtežim situacijama. To nije prvi put. Vratio se posle 0:2, dobio je naredna dva seta, a potom i peti za pobedu. To je bila jedna herojska pobeda, Novak je pokazao psihičku stabilnost, da u najtežim trenucima igra najbolje poene. To nije ništa iznenađujuće, navikli smo od Novaka - kazao je za naš portal Radmilo Armenulić.

Najbolji kad je najteže

- Nadam se da će u sledećem kolu da igra bolje, mislim da će imati nešto slabijeg protivnika nego u četvrtfinalu. Delovao je u prva dva seta Novak umorno, slabije se kretao i servirao, ali u trećem setu je počeo da igra kao što smo navikli od njega, sigurno sa osnovne linije, proradila je bekhend paralela, bolje je servirao, a onda je došlo do rezultata.

Novak je posle sjajnoj starta protiv Sinera i vođstva od 4:1 u prvom setu odjednom stao, usledio je pad u igru, žestoko je nervirao navijače, ali se iskupio.

Foto: Starsportphoto

Radmilo Armenulić ne sumnja u Novaka Đokovića

- Novak više nije najmlađi igrač, to dolazi sa godinama. Takođe, malo popusti koncetracija, što utiče na igru i počne da greši. Ali, dobro je da je uspeo da se vrati, radio je ono što i u mlađim danima, da u teškim situacijama dobro igra. Siner je odigrao jedan od najboljih mečeva, ceo meč je bio fantastičan, jedna od boljih u poslednjih nekoliko godina.

Nakon preokreta u četvrtfinalu posle 14 godina mlađeg protivnika pokazao je onima koji ga otpisuju da još nije za staro gvožđe, za penziju.

Plašim se Nadala

- Poslao je dobru poruku rivalima, nadam se da će igrati u finalu, koje će biti neizvesno. Verovatno protiv Rafaela Nadala. Malo se pribojavam, jer je Nadal u odličnoj formi, sjajno igra. Imaće dva dana odmora do polufinala, za nekoliko dana ništa ne može da poboljšta, ali on ima dobru igru, samo je pitanje dana. Da li imate dobar ili loš dan. U polufinalu igra protiv Kameruna Norija i tu je favorit, ali plašim se meča sa Nadalom.

Đoković mora da pobedi na Vimbldonu da bi se približio Nadalu koji ima dve grend slem titule više - 22.

- Ako mu zabrane da igra igra u Americi to će biti tragično. Juri grend slem titule da stigne Nadala, mada će to biti jako teško. Mora da osvoji Vimbldon, potom Ju Es open, a to je teško, pa sledi Australija i Rolan Garos, na kom je Nadal favori. Biće stalna borba oko toga. 

Foto: reuters

Novak Đoković

Navijači u Londonu nisu neprijateljski nastrojeni kao u Parizu.

- Publika se okreće u Novakovu korist, videli su da je fer igrač, nikada neće da ukrade poen... Videćemo kako će biti protiv Norija, koji je njihov.

Novak Đoković će u polufinalu igrati protiv Kamerona Norija, koji je prvi polufinalista Vimbldona još od Endija Mareja. Neće mu biti lako, igra protiv čovek koji ima 26 pobeda u nizu na Vimbldonu, koji je u Londinu neporažen od 2017. godine, a na Centralnom terenu od 2013. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59