• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2022

15:00

NOVAKU UPADUJU U KUĆU, BUDE GA USRED NOĆI... "Ne mogu mu ništa, ima snage da izdrži sve nepravde"

Starsportphoto

Tenis

NOVAKU UPADUJU U KUĆU, BUDE GA USRED NOĆI... "Ne mogu mu ništa, ima snage da izdrži sve nepravde"

Podeli vest

Novak Đoković je poslednjih dana na udaru kritičara zbog poteza članova njegovog tima tokom turnira u Parizu, optužuju ga da se dopinguje, a Srđan Đoković je otkrio koliko je doping kontrola rigorozna

Dežurni Novakov kritičar Ben Rotenberg australijski portal "Nju dejli" počeli su prljavu kampanju tvrdeći da Novakov  tim krišom pokušava da mu doturi neko piće tokom meča.

Društvenim mrežama brzo se proširio snimak kako Novakov u tajnosti priprema napitak za najboljeg srpskog tenisera. 

Rigorozne doping kontrole

Sve je prokomentarisao i Srđan Đoković i otkrio koliko su rigorozne doping kontrole za Novaka, koliko često ga testiraju i u kakvim uslovima.

- To se dešava na 99 odsto mečeva, svuda se to dešava. Jedne godine je 17 puta bio na doping kontroli. Dolaze mu na kućnu adresu, u dva ujutru, bude ga. I kad su mu nešto otkrili? Novak je pravi sportista, što se ne bi moglo reći za veliku većinu ostalih - kazao je za K1 Srđan i dodao da Novaku ne mogu ništa.

- On je najispravniji čovek na svetu. Vodi računa o svakom segmentu, jede probrane plodove. Uz njega učimo i mi, najbliži njemu, na koji način se treba ophoditi prema telu. Ja sam se bunio kada je počeo da izostavlja ribu, meso, ništa nije isto kao pre 30 godina.

Kaže Srđan da ni tenise nije istao kao pre. 

Novak ima snage koliko hoće, ne samo fizičke, nego i psihičke, da izdrži sve nepravde koje mu se dešavaju. Oni ne mogu da svare da neko iz male zemlje kao što je Srbija da je na vrhu.

Foto: tanjug/ap

 

U Novakovu odbranu stao je Robi Kenig, nekadašnji teniser, a sada komentator, lako je objasnio o čemu se radi u slučaju Đokovićevog "dopinga".

- Ne mogu da verujem da se o ovome uopšte diskutuje. Elitni sportisti u svakom sportu, ali posebno onim individualnim, ne žele da njihovi rivali znaju njihove "poslovne tajne". To su osnove takmičenja. Da li ste ikada videli trening program Pjera Paganinija za Rodžera Federera? Nema šanse...- napisao je Kenig i stavio tačku na ovu temu.

Na društvenim mrežama reagovala je i Novakova supruga Jelena koja je ućutkala kritičare!

- - Pričaće o tome kada bude bio spreman. Sve ovo je smešno da ljudi govore o nečemu što ne znaju. Mnogi nemaju strpljenje i to je asurdno. Sedite malo u tišini. Mislite. Nije sve što vidite neverovatno. Možda je privatno. Da li je to dozvoljeno? - napisala je Jelena na Tviteru.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija