• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.01.2023

00:10

BRUTALNO SU POKRALI NOVAKA, ALI UZVRAĆA UDARAC! Ovako može DA SE VRATI NA PRVO MESTO!

reuters

Tenis

BRUTALNO SU POKRALI NOVAKA, ALI UZVRAĆA UDARAC! Ovako može DA SE VRATI NA PRVO MESTO!

Podeli vest

Novak Đoković će u petak (09.30) protiv Tomija Pola igrati u desetom polufinalu Australijan opena

Svaki put kada je igrao u polufinalu Novak je i osvajao grend slem u Melburnu. Ako se suditi po tradiciji, ali pre svega po trenutnoj formi našeg asa, u nedelju bi trebalo da podigne deseti trofej na Australijan openu, 22. grend slem u istoriji. 

Novak bi mogao da se vrati na tron

Novak u petak protiv Pola igra 44. grend slem polufinale. Trenutno ima 26 pobeda u nizi u Melburnu i izjednačio se sa Agasijem, a ako pobedi Pola u polufinalu. pada rekord, koji će moći da učvrsti u finalu. Australija je za Novaka definitivno domaći teren, ima čak 39 pobeda u nizu. Oziji bi mogli za Novaka da kažu i da je malo njihov, ali nisu baš pametni, uz dužno postovanje. Prošle godine su ga deportovali...

Plasmanom u polufinale naš as se vratio među dva najbolja tenisera na planeti. Posle brojnih iznenađenja u Melburni biće i velikih promena od ponedeljka na novoj ATP listi.
Ako Đoković osvoji trofej, vratiće se tamo gde mu je i mesto - na tron.

 

Novak 6 mečeva dobio sa 3:0

Novak Đoković je do sada u polufinalu prvog grend slema u sezoni pobeđivao Rodžera Federera, čak četiri puta, Aslava Karaceva, Stena Vavrinku, Davida Ferera, Endija Mareja i Luku Puja.
Na devet mečeva izgubio je pet setova, šest mečeva je dobio maskimalnim rezultatom. Federer mu je uzeo jedan set u četiri meča, Vavrinka dva, kao i Endi Marej.


Novak Đoković - Aslan Karacev 6:3, 6:4, 6:2
Novak Đoković - Rodžer Federer 7:6, 6:4, 6:3
Novak Đoković - Luka Puj 6:0, 6:2, 6:2 
Novak Đoković - Rodžer Federer 6:1, 6:2, 3:6, 6:3
Novak Đoković - Sten Vavrinka 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0
Novak Đoković - David Federer 6:2, 6:2, 6:1
Novak Đoković - Endi Marej 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5
Novak Đoković - Rodžer Federer 7:6, 7:5, 6:4
Novak Đoković - Rodžer Federer 7:5, 6:3, 7:6

Foto: reuters

Novak Đoković bi mogao da se vrati na prvo mesto na ATP listi

U slučaju pobede, sa 2.000 poena, koliko donosi osvajanje trofeja, Novak bi bio prvi sa 7.070, a iza sebe bi ostavio Karlosa Alkaraza sa 6.730 bodova, jer zbog povrede nije igrao u Melburnu.

Što se tiče Rafaela Nadala, koji je eliminisan u drugom kolu, a bio je pre AO na drugom mestu, pašće na šestu poziciju, Kasper Rud će biti treći, a Stefanos Cicipas bi mogao na prvo mesto, ako osvoji trofej u Melburnu...

Nije na odmet pomenuti da je Đokoviću na neki način tokom prošle sezone oteto prvo mesto. Prvo mu nisu dali da igra na Australijan openu, pa na mastersima u Indijan Velsu,  Majamiju, Sinsinatiju, Montrealu i Ju Es openu, jer nije vakcinisan. Osvojio je Vimbldon, ali ne i 2.000 bodova, jer su Englezi kažnjeni pošto nisu dali Rusima i Belorusima da se takmiče zbog rata u Ukrajini.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija