• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2023

08:35

ĐOKOVIĆ NIJE PRVI NA SVETU! Evo ko je u 2023. godini nadmašio srpskog asa!

Tanjug

Tenis

ĐOKOVIĆ NIJE PRVI NA SVETU! Evo ko je u 2023. godini nadmašio srpskog asa!

Podeli vest

Novak Đoković se vratio na prvom mesto ATP liste, ali ruski teniser Danil Medvedev vodi u trci za Završni masters u Torinu.

Danil Medvedev je u sjajnoj formi, osvojio je masters u Majamiju, pa je prvi u ATP trci, u kojoj se računaju samo bodovi u okviru ove sezone. 

Rus je tokom 2023. godine sakupio 3.030 bodova. Ima 600 poena više od Novaka Đokovića, najboljeg na svetu (2,430), a 1.120 od Karlosa Alkaraza. Četvrti u borbi za Torino je Janiks Siner, slede Stefanos Cicipasa, Tejlor Fric, Tomi Pol, Kameron Nori, Karen Hačanov i Frensis Tijafo, odnosno Aleks de Minor.

Medvedev, inače četvrti na ATP listi, osvojio je ove godine četiri titule – Roterdam, Dohu, Dubai i Majami. Bio je finalista Indijan Velsa, polufinalista Adelejda, a stigao je i do trećeg kola Australijan opena.

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

Naredni veliki turnir je masters u Monte Karlu, koji startuje iduće sedmice, kada se na teren vraća i Novak Đoković.

- Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gde sam dva puta stizao do finala (2021. i 2022. godine). Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspeo da preokrenem stvari. Znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru - prisetio se Medvedev turnira u Monte Karlu 2019. godine kada je stigao do polufinala.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teniser

pre 1 godinu

Pričati o plasmanu u "trci za Torino" 4. aprila je besmisleno a sve i da bude 150-ti na toj listi u novembru Novak je već OBEZBEDIO svoje mesto na završnom turniru osvajanjem Australian Opena. Da li će u Torino da ode kao prvi ili osmi sasvim je nebitno, tamo mora da prođe kroz mečeve u grupi do plasmana u polufinale i finale, ako do toga dođe. Važno da je bombastičan naslov ...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija