• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2023

16:36

MEĐEDOVIĆ NAPRAVIO ČUDO U PARIZU! Od 0:6 do plasmana na Rolan Garos!

Starsportphoto

Tenis

MEĐEDOVIĆ NAPRAVIO ČUDO U PARIZU! Od 0:6 do plasmana na Rolan Garos!

Podeli vest

Srpski teniser Hamad Međedović izborio je plasman u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je u Parizu u poslednjem kolu kvalifikacija pobedio Holanđanina Jespera de Jonga 0:6, 6:2, 6:2.

Međedović je 168. teniser sveta, dok je De Jong 195. na ATP listi, a naš teniser je posao završio za jedan sat i 43 minuta

Međedović je plasmanom u glavni žreb Otvorenog prvenstva Francuske ostvario najveći uspeh u karijeri.

Foto: Starsportphoto

Veliki uspeh Hamada Međedovića

De Jong je dobio prvi set bez izgubljenog gema. Naš teniser je počišćen sa 6:0 za 23 minuta. Ali, usledila je ekspresna reakcija. Drugi set je počeo brejkom, a zatim je u završnici seta još jednom osvojio servis rivala i sa 6:2 poravnao rezultat.

U trećem setu su  oba igrača osvojila svoj servis gem. Onda je Hamad došao do tri brejk lopte i iskoristio treću. U sedmom gemu je napravio dvostruki brejk, a onda sigurnim servisima stigao do rezultata karijere. Srpski teniser će po završetku svih kvalifikacionih mečeva saznati ime protivnika u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske.

 

Međedović će biti šesti srpski teniser u glavnom žrebu Rolan Garosa posle Novaka Đokovića, Miomira Kecmanović, Filipa Krajinovića, Lasla Đerea i Dušana Lajovića. Rolan Garos će biti odigran od 28. maja do 11. juna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BRAVO! Srbinu fali još korak do Rolan Garosa!
Tenis

BRAVO! Srbinu fali još korak do Rolan Garosa!

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u treće, poslednje kolo kvalifikacija za glavni žreb Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu kvalifikacija pobedio Argentinca Huana Manuela Čerundola 3:6, 6:3, 6:3.

24.05.2023

14:46

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija