• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2023

08:13

MEGA SENZACIJA PROGOVORILA O ĐOKOVIĆU! Neću da uvredim Novaka, ali...

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL/Pedja Milosavljević

Tenis

MEGA SENZACIJA PROGOVORILA O ĐOKOVIĆU! Neću da uvredim Novaka, ali...

Podeli vest

Šesnaestogodišnja Ruskinja Mira Andreeva igra fenomenalan tenis pošto je deklasirala u drugom kolu Rolan Garosa Dajan Pari sa 6:2, 6:1 i tako se plasirala u treće kolo turnira u Parizu. Ona je nakon meča pričala o aktuelnim temama, a spomenula je i srpskog asa Novaka Đokovića.

Ona je bila bolja od 79. igračice sveta, domaće takmičarke, te je tako postala tek druga teniserka u 21. veku koja je pre 17. rođendana izgubila svega tri gema (ili manje) u pobedi na Rolan Garosu, što je pre nje pošlo za rukom samo Anastasiji Pavljučenkovoj 2008.

Mira je o brojnim temima pričala nakon fenomelnog uspeha, a posebno je odjeknula priča o članovima “velike trojke”:

- Prvo sećanje sa ovog turnira je kad sam upoznala Đokovića u hodniku stadiona Suzan Lenglen. Išao je u svlačionicu i pevao neku pesmu, to je sve čega se sećam, spremao se za meč i bio je toliko opušten - priseća se Ruskinja.

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

 

- Rodžer je oduvek bio moj idol, ali kada je Rafa prošle godine osvojio Rolan Garos, sve se okrenulo u mojoj glavi, ne znam zašto. Sada su mi oni na prvom mestu, ali neću da uvredim Novaka, tako da su mi sva trojica prvi! (smeh) Dopada mi se kako se Novak kreće i kako napada iz kontre - kaže perspektivna šesnaestogodišnjakinja.

Mira ne krije radost nakon sjajnog uspeha.

- Uzbuđena sam, ne mogu da kažem da to nisam očekivala, jer sam se borila da ovo ostvarim. Stadion “Simon Matje” nije toliko veliki i bilo je prijatno igrati na njemu, iako sam bila sam spremna na to da će tek 10 odsto publike biti za mene. I pored toga, bila sam smirena.

U trećoj rundi je očekuje meč sa Koko Gof, za koju kaže da je “iskusna uprkos tome što je i dalje mlada – sa samo 18 godina“, a Andrejeva ističe da je slava neće promeniti:

- Ako postanem diva, moj trener će mi to reći i kritikovati me. Biću svoja i radiću ono što volim, a da pritom ostanem skromna. Trener mi je i sada rekao da ne poletim – jer igram tek u trećem kolu. Nemam hobije, tinejdžerka sam klasična – gledam TV, trebalo bi da učim, mada realno to ne radim kako bi trebalo. Rekla bih da sam fina osoba. Razumećete ako budete pričali više sa mnom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17