• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

07:31

Počeo Australijan open: Siner silan na startu, Hrvat eliminisan

EPAIMAGES

Tenis

Počeo Australijan open: Siner silan na startu, Hrvat eliminisan

Podeli vest

Italijan Janik Siner, četvrti nosilac Australijan opena, plasirao se u drugu rundu takmičenja prvog grend slema sezone.

Posle dva sata i 34 minuta savladao je bez većih problema 59. igrača sveta, Botika van de Zandšulpa iz Holandije - 6:4, 7:5, 6:3. Sinerov naredni rival biće bolji iz meča kvalifikanta Jaspera de Jonga iz Holandije i Argentinca Pedra Kaćina.

 

- Nije bilo lako. Prvi meč sezone, mnogo mi znači što sam pobedio i što sam uopšte igrao na ovom terenu, hvala vam svima što ste došli, znači mi mnogo. Ovo je turnir na kojem želim da igram što je bolje moguće. To je jedan proces, nadam se da ću odigrati i bolje u narednom kolu. Otišao sam na skijanje na kraju sezone, bilo je dobro da ne razmišljam u toku pauze o tenisu. Radili smo potom na nekim stvarima, fizički se osećam veoma dobro. Stigao sam ovde u dobroj formi. Prvi meč na slemu nikad nije lak, ali biće više dana za mene da vežbam za drugu rundu - rekao je Janik Siner posle pobede.

 

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner

 

U ostalim mečevima Francisko Serundolo je bio bolji od Dejna Svinija, Australijanca koji je trenirao sa Novakom Đokoivćem. Argentinac, 22. na svetskoj listi, slavio je posle tri sata i 26 minuta borbe sa 3:6, 6:3, 6:4, 2:6, 6:2. Serundolo će u drugom kolu igrati protiv Mađara Fabijana Marošana, koji je bio bolji od Hrvata Marina Čilića, 6:1, 2:6, 6:2, 7:5.

U drugo kolo se plasirao i Đaume Munar pošto je bio bolji od Aleksandera Ševčenka iz Rusije 6:3, 6:3, 6:1. Italijan Mateo Arnaldi opravdao je ulogu favorita, posle dva sata i 39 minuta pobedio je Australijanca Adama Voltona 7:6 (5), 6:2, 6:4. Arnaldi će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz okršaja desetog nosioca, Australijanca Aleksa de MInora i Kanađanina Miloša Raonića.

AUSTRALIJAN OPEN, MUŠKARCI, 1. KOLO: Janik Siner - Botik van de Zandšulp 6:4, 7:5, 6:3,  Francisko Serundolo - Dejn Svini 3:6, 6:3, 6:4, 2:6, 6:2, Đaume Munar - Aleksander Ševčenko 6:3, 6:3, 6:1, Mateo Arnaldi -  Adam Volton 7:6, 6:2, 6:4,  Fabijan Marošan - Marin Čilić 6:1, 2:6, 6:2, 7:5....


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija