• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.01.2024

15:07

Srbinu drago zbog Sinera! Pobedio je Novaka tri puta i bolji je od Alkaraza!

Starsportphoto

Tenis

Srbinu drago zbog Sinera! Pobedio je Novaka tri puta i bolji je od Alkaraza!

Podeli vest

Nekadašnji srpski teniser Nenad Zimonjić (47) izjavio je da je Italijan Janik Siner spreman za velika dela, ali je naglasio da će Novak Đoković ove godine biti glavni favorit na svim turnirima na kojima bude igrao.

Janik Siner je u nedelju prvi put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je u finalu pobedio Danila Medvedeva, a prethodno je u polufinalu turnira u Melburnu slavio nad Novakom Đokovićem.

Oduševio je mladi Italijan ceo teniski svet, pa i velikog Noletovog prijatelja Nenada Zimonjića. 

- Ovo je samo jedan meč. To pokazuje koje je Đoković uspehe postizao u kontinuitetu i koliko je to mnogo teško da je, i u momentima kada mu nije najbolje, bez obzira da li je u pitanju bolest ili neka povreda, uvek nalazio načina da dođe do pobede. Pojavio se Siner, koji je uspeo da iskoristi njegov pad, šta god da je bio razlog, to najbolje Novak zna. Međutim, činjenica da Siner pobedio Đokovića na tri od poslednja četiri meča, govori o tome da je Italijan sazreo za velika dela - rekao je Zimonjić za K1. 

 

 

Ipak, drago je Srbinu zbog mladog asa.

- Meni je drago zbog Sinera, da je ostvario ovakav rezultat, jer sam za njega uvek pričao da je veliki talenat, radnik, čvrsto stoji nogama na zemlji, a sada ima i sjajan tim zajedno sa Derenom Kegerom i Simoneom Vanjocijem. Sa Janikom sam imao priliku da treniram i igram, neka tri gema u Dubaiju! Što je kvalitetniji stručni tim, to će biti lakše igračima da nađu rešenje. U finalu Australijan opena, Sinerovom timu nije bilo lako, posle vođstva Medvedeva od 2:0 u setovima, jer je Italijan morao na terenu da preokrene rezultat. Tu smo na delu videli njegov kvalitet i mentalnu stabilnost, ali i ono nešto što govori da je spreman za velika dela - poručio je naveo nekadašnji srpski teniser.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Zimonjić je naglasio da će Đoković da bude glavni favorit na grend slemovima i na svim turnirima na kojima bude igrao.

- Jedini teniseri koji su uspeli da pobede Novaka na grend slem turnirima su Medvedev, Alkaraz i Siner. Medvedev je pobedio Đokovića na Ju-Es openu, a Alkaraz je bio bolji na Vimbldonu. Janik je nedavno pobedio Đokovića na Australijan openu. Za mene će Novak i dalje da bude neosporni favorit broj jedan na svim turnirima koje odluči da igra ove sezone. Ova nova situacija predstavljaće mu izazov i motivaciju, ali istovremeno će se suočiti s težim zadatkom, jer ova trojica tenisera čvrsto veruju da imaju šanse da ga pobede na svim nadolazećim turnirima -  istakao je Zimonjić.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

On je naglasio i da povratak Rafaela Nadal na teren takođe može da predstavlja problem i veliki izazov za Đokovića.

- Ostaje nam da vidimo kako će se stvari odvijati sa Nadalom, jer ako uspe da povrati formu do Rolan Garosa zajedno će sa Medvedevim, Alkarazom, Sinerom i Đokovićem da predstavlja najveće favorite na turnirima. Za ljubitelje tenisa, predstojeći period će da bude izuzetno uzbudljiv - naveo je bivši teniski as.

Zimonjić je rekao da smatra da će Siner bolje da se nosi sa pritiskom nego Alkaraz.

- Slava i popularnost često nose veliki teret, posebno kada postanete superstar, a istu sudbinu očekuje i Siner. Ipak, lično smatram da Italijan deluje zrelije u odnosu na Alkaraza i očekujem da će se on nositi s tim pritiskom mnogo bolje. Ipak, vreme će nam pokazati kako će se stvari razvijati - zaključio je Zimonjić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14