• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.09.2024

05:26

Zatresao je svet tenisa! Endi poludeo zbog onog što su uradili Novaku, pa osuo paljbu

EPA

Tenis

Zatresao je svet tenisa! Endi poludeo zbog onog što su uradili Novaku, pa osuo paljbu

Podeli vest

Novak Đoković je zamerio organizatorima grend slem turnira zbog rasporeda i satnice mečeva, a sad je to uradio i Endi Marej.

Odluke organizatora najvećih turnira često su ove sezone bile na udaru tenisera i teniserki pre svega zbog satnice odigravanja mečeva. Poslednji primer su Ćinven Ženg i Donna Vekić. Meč su završile  u 08.20 po srpskom vremenu, odnosno u 02.20 po vremenu u Njujorku.

Takođe, iza ponoći je svoju duel završila Arina Sabalenka, a Novak Đoković je u prvom kolu protiv Radua Albota igrao do sitnih sati. Ne samo u Njujorku, meč sa Loerencom Muzetijem na Rolan Garosu završio je skoro u 3.30 ujutru u Parizu. Taj duel je kumovao povredi kolena našeg asa koji je kasnije morao da odustane od takmičenja. Ne radi se samo do kada teniseri igraju, jer tu nije kraj. Čekaju ih obaveze prema medijima, oporavak i sve ostalo, a sve im to poremeti pripreme narednog dana.

Kukaju i negoduju teniseri i teniserke, ali ih niko ne sluša. Iznervirao se i Endi Marej koji je završio karijeru. Na društvenoj mreži "X" javno je osuo paljbu po svim grend slemovima i nazvao ih amaterskim. Nije zadovoljan poslom koji rade organizatori, posebno oni koji prave raspored i pozvao ih je da što pre reše ovu situaciju.

"Situacija sa rasporedom mečeva je totalni haos. Izgleda tako amaterski da vam mečevi na turniru traju u 02.00, 03.00, pa i 04.00 ujutru. Hajde, sredite to", napisao je Marej i tagovao ju-Es open,  Australijan open, Vimbldon i Rolan Garos.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

Podsetimo, Vimbldon ima ograničenje gde može da se igra najkasnije do 23.00 časova uveče po lokalnom vremenu, dok ostali grend slemovi to nemaju, pa se dešava da teniseri i teniserki nekad skoro dočekaju sledeći dan na terenu.

Podsećamo, Nakon se posle pobede na startu Ju-Es opena otvoreno požalio što je morao duel da završi posle ponoći i skrenuo pažnju organizatorima.

- Godine ne pomažu baš kod kasnih mečeva. Osećam da mi se baterije istrošile. Dugo smo čekali. Mislio sam da ću da izađem na teren oko 20.15, Stivens je ubedljivo vodila, a onda se pretvorilo u maraton. To moramo da prihvatimo, tako je kada se igra drugi večernji meč. Volim da igram uveče, ali da igram prvi, da završimo u pristojno vreme. Za navijače je nešto posebno to kada se završi posle ponoći, za nas i ne baš, ali dobro - rekao je pre nekoliko dana Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Na biračko mesto u Nemačkoj došao u "ladi nivi", Rusija i Putin su mu prijatelji! Lider AfD Bjorn Heke digao na noge Berlin!
Tako se to radi

Na biračko mesto u Nemačkoj došao u "ladi nivi", Rusija i Putin su mu prijatelji! Lider AfD Bjorn Heke digao na noge Berlin!

Kontroverzni nemački političar u više navrata je etiketiran kao "nacista" i "ekstremista", a nemački sudovi su ga u više navrata osuđivali zbog korišćenja zabranjenih nacističkih signala. Njegova desničarska partija Alternativa za Nemačku (AfD) ostvarila je odlične rezultate na izborima u pokrajinama Tiringija i Saksonija, a lider te partije u Tiringiji Bjorn Heke privukao je pažnju javnosti nakon što je na biračko mesto došao u legendarnom ruskom automobilu "lada niva".

03.09.2024

05:30

Erdogan zabio nož u leđa i EU i NATO! Turska pristupa BRIKS-u, Putin je opet nadigrao Vašington i Brisel!
Šah-mat

Erdogan zabio nož u leđa i EU i NATO! Turska pristupa BRIKS-u, Putin je opet nadigrao Vašington i Brisel!

Turska je podnela zahtev za pridruživanje BRIKS-u kako bi razvila nove savezničke veze, tvrdi Blumberg! Proširenje BRIKS-a biće razmatrano na samitu bloka u Rusiji u oktobru ove godine, kada se očekuje da će i zahtev Ankare dobiti "zeleno svetlo". Analitičari prijem Turske u BRIKS tumače kao novu veliku pobedu Rusije i Vladimira Putina na međunarodnoj pozornici!

03.09.2024

05:17

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija