• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

25.04.2021

10:43

Od sutra vanredna inspekcija fabrika oko Čukaričnog rukavca! Video

Beograd

Od sutra vanredna inspekcija fabrika oko Čukaričnog rukavca! Video

Podeli vest

Neprijatan miris ponovo se oseća iz Čukaričkog rukavca, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže danas da će biti utvrđeno ko je zagađivač, jer će od sutra početi vanredni inspekcijski nadzor svih industrijskih postrojenja u okolini

 

"Od ujutru ćemo napraviti vanredni inspekcijski nadzor svih industrijskih postrojenja koja se tamo nalaze, i obećavam, budemo li našli nekog, ko god da je to uradio, ne samo da će biti zatvoren, nego ćemo podneti krivične prijave. To kako se ispuštaju opasne materije u reku, ne samo da nije po zakonu i vreme je da neko zbog toga završi u zatvoru", rekao je Vesić za TV Pink.

On je podsetio da su Srbijavode već očistile Čukarički rukavac, ali da je problem u tome što je, nažlost, Čukarička reka, koja se uliva u rukavac, puna fekalija.

Nakon što se neprijatan miris ponovo pojavio, Gradski zavod za javno zdravlje je izvršio uzorkovanje i utvrdio da miris potiče od fekalija, ali i od industrijskog zagađenja, kao i da se to hemijsko zagađenje povećava ispod izliva jednog kišnog kolektora.

"Ko je zagađivač utvrdićemo narednih dana. Juče smo imali sastanak, bio sam i u ontaktu sa ministarkom Irenom Vujović, i od sutra kreće vanredni inspekcijski nadzor", rekao je Vesić.

Foto: printscreen RTV Pink

On je naveo da se u blizini nalazi nekoliko fabrika, a da je Kovnica novca jedina koja ima sve prečistače u skladu sa evropskim standardima, dok ostale to nemaju.

U međuvremenu je, dodao je Vesić, Direkcija za građevinsko zemljište završila kišni kolektor u Paštrovićevoj ulici, koji će prikupljati kišnu kanalizaciju i usmeravati je prema kanalizacionoj crpnoj stanici kod Gospodarske mehane, da ne ide više u rukavac.

Dodao je i da je primećeno da se ispust opasnih materija dešava upravo subotom i nedeljom.

"Imate čitav niz industrijksih postrojenja na Savi koja tačno vikendom ispuštaju opasne materije, kada misle da nema kontrole. To se vidi po uzorkovanju vode. Obići ćemo sva postrojenja i na Savi. Neko mora da odgovara za zagađenje", istakao je Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set