• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.08.2021

22:29

"Beo čista": Na deponiji nema otvorene vatre, istraga u toku!

Informer

Beograd

"Beo čista": Na deponiji nema otvorene vatre, istraga u toku!

Podeli vest

Na deponiji u Vinči trenutno nema otvorene vatre, ali na određenim delovima deponije koja je bila zahvaćena požarom ima dima, kažu za Tanjug u kompaniji "Beo Čista Energija" i ističu da će se sanacijom i zatvaranjem stare deponije sprečiti dalje zagađenje životne sredine i opasnosti po zdravlje ljudi

Kako navode, vatrogasci i dvadeset zaposlenih "Beo Čiste Energije", Suez Vinča operatora i firme Nukleus koja izvodi deo radova na izgradnji su i dalje na terenu i aktivno učestvuju u gašenju požara.

Pored šest vatrogasnih vozila koja su u pripravnosti u cilju kontrolisanja širenja požara, angažovana je mehanizacija Suez Vinča Operatora i firme Nukleus - tri buldožera, pet velikih kamiona za prevoz zemlje i jedan bager kako bi se u što kraćem roku zona požara prekrila zemljom.

Ističe se da je požar pod kontrolom i dodaje da je u toku istraga o uzrocima nastanka požara koju sprovode nadležni organi policije, sektora za suzbijanje požara.

U "Beo Čistoj Energiji" navode da ta kompanija od 2. avgusta ove godine upravlja novom sanitarnom deponijom na koju se odlaže komunalni otpad, dok je JKP "Gradska čistoća" još uvek odgovorna za odlaganje otpada na postojećoj deponiji.

Sanacijom i zatvaranjem stare deponije sprečiće se dalje zagađenje životne sredine i opasnosti po zdravlje ljudi tj. zagađenje vazduha emisijom deponijskih gasova u vazduh, izbijanje požara na deponiji i emisija neprijatnih mirisa koji nastaju kao proizvod dubinskih požara, ističe se i dodaje da radovi na sanaciji i zatvaranju mogu potrajati i duže od planiranih 30 meseci.

Podseća se da je "Beo Čista Energija" koju su osnovali kompanija Suez (Francuska), korporacija Itoću (Japan) i Marguerite, u septembru 2017. godine potpisala sa Gradom Beogradom Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog i građevinskog otpada na period od 25 godina.

Objekti u izgradnji uključuju postrojenje za preradu komunalnog otpada snage 103 MW i proizvodnju električne i toplotne energije, izgradnju nove deponije sa tretmanom deponijskog gasa, tretmanom procednih voda i postrojenje za reciklažu građevinskog otpada.

Projekat se realizuje uz podršku međunarodnih finansijskih institucija - Međunarodne finansijske korporacije, Evropske banke za obnovu i razvoj i Austrijske razvojne banke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banana republika

pre 3 godine

Điki se krio u vrzini, pa je zapalio rep drekavcu i pustio ga na deponiju.

Vesti

TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji! (VIDEO)
Live TV

Kursk nije bio glavni cilj! Rusija je jedina velesila u svetu koja ima strane tenkove na svojoj teritoriji! (VIDEO)

Međunarodni vojni forum traje još sutra. Veliki broj država je i te kako zainteresovan za ulaganje u svoju vojsku. Putin zadao zadatak vojnicima da oteraju neprijatelja iz Kurtske oblasti. Palestina računa na podršku Rusije, dok je Putin izrazio zabrinutost za eskalaciju sukoba. Donald Tramp i Ilon Mask su u najvećem fokusu u Americi. Na ove i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić ispred Centra za odgovorne medije i Sava Stambolić ispred Centra za društvenu stabilnost.

13.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Oglasio se Srbin nakon spektakularne večeri! Odoh ako dobijem dobru ponudu...
Fudbal

Oglasio se Srbin nakon spektakularne večeri! Odoh ako dobijem dobru ponudu...

Zvanično najbolji fudbaler češkog šampionata, Veljko Birmančevič (26), ponovo blista u Sparti koju je sinoć u revanšu sa FCSB-om sa prva dva gola i asistencijom (2:3) odveo u plej-ofu za Ligu šampiona! Nakon meča reprezentativac naše zemlje otkrio je da je pričao sa upravom i da bi u slučaju dobre ponude iz neke od najjačih liga Evrope napustio klub u kojem je heroj i ljubimac navijača.

14.08.2024

10:34

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set